Nem aprózza el

2023.10.30. 17:30

Több mint fél tonnás tököt faragott ki Vajda Ádám Szakonyfaluban

Nem aprózza el a tökfaragást a szakonyfalui Vajda Ádám. Fél napig dolgozott több mint fél tonnás gigatökjén, ami valószínűleg a legnagyobb példány Vas vármegyében.

Tóth Judit

Vajda Ádám néhány éve kezdett óriástököket termeszteni, idén 555, 5 kilós példánnyal büszkélkedhet. A tök szakonyfalui családi háza kertjében termett, sok odafigyelést, gondoskodást igényelt. A több mint féltonnás tök harmadik helyezett lett a Martonvásáron megrendezett tökmérő versenyen.

Vajda Ádám lapunk érdeklődésére elmondta: szeptemberben emelték ki a tököt a kertből, akkor 555,5 kiló volt, két hét után azonban vesztett a súlyából, kilenc kilót "fogyott". 

Ádám fél napig faragta a Halloween- tököt, aminek 20 centi vastag a húsa, és teljesen normális magok vannak benne.  A szakonyfalui fiatal gazda méretes faragott tökjét szakonyfalui udvarán lehet megcsodálni. Nem mindennapi látvány, az biztos.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában