Kijáró

2023.10.04. 11:30

Vonattal utazók figyelem! - Bécsben át kell szállni

Magyarország felé valamennyi Railjet továbbra is a teljes útvonalán közlekedik, utasaiknak Bécsben nem kell átszállniuk, míg a másik irányban érdemes a tervezettnél korábban induló vonatot választani – tudatta a MÁV az MTI-vel.

Polgár Patrícia

A korlátozás nem minden járatot érint, informálódjunk az utazás megkezdése előtt

Forrás: Shutterstock

A MÁV közleményében azt írta: az osztrák vasúttársaság (ÖBB) tájékoztatása szerint október 4-től október 26-ig, a győri fővonalon végzett felújításhoz igazodva néhány Budapestről induló Railjet expressz rövidebb útvonalon, csak Bécsig közlekedik. Ilyenek például a Keleti pályaudvarról 7.40 és 15.40 között kétóránként Bécsen át Münchenbe induló Railjetek, melyek csak Bécsig közlekednek – jelezték, hozzátéve: az utasok bécsi átszállással utazhatnak tovább a bajor főváros felé. Annak érdekében, hogy az utazók Bécstől a Railjettel tudjanak továbbutazni, azt javasolják, hogy a Bécsbe eljutáshoz a tervezettnél egy órával korábban induló nemzetközi vonatot válasszák. 

Ha az átszállás miatt valaki a felajánlott korábbi eljutási lehetőség ellenére lemond az utazásáról, akkor számára kezelési költség nélkül viszszatérítik a már megváltott nemzetközi jegy árát az utazás még meg nem tett szakaszára vonatkozóan – írták. 

Közölték azt is, hogy a bécsi főpályaudvaron segítik az utasokat az eligazodásban és az átszálláskor is. Felhívták a figyelmet arra, hogy a változás nem minden Bécsbe induló Railjetet érint: a Keleti pályaudvarról 6.40-kor Zürichbe és 17.40- kor Salzburgba induló járat teljes útvonalon közlekedik, továbbá a változás nem érinti a Bécsen, Salzburgon, Münchenen át Stuttgartba, illetve Zürichbe közlekedő Kálmán Imre EuroNight közlekedését sem. Közölték: Magyarország felé valamennyi Railjet továbbra is a teljes útvonalán közlekedik, az utasaiknak Bécsben nem kell átszállniuk. Az ÖBB tájékoztatása alapján a menetrendi változás az rjx 60, rjx 62, rjx 64, rjx 66, rjx 68 számú járatokat érinti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában