Elismerés

2023.11.14. 17:30

A gondoskodás a küldetésük – A szociális és gyermekvédelmi ellátás területén dolgozókat díjaztak - fotók

November 12. a szociális munka napja – az alkalomból a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság adott át elismeréseket kedden a Vas Vármegyei Kirendeltségen.

Tóth Katalin

Forrás: Unger Tamás

A szolidaritás, a gondoskodás, az egymással való törődés fontosságáról beszélt köszöntőjében dr. Joó Aranka, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság szakmai főigazgató-helyettese. A főigazgató, Cséplőné Gönczi Veronika szavait tolmácsolva jegyezte meg: az egész társadalmat jellemzi, hogyan viszonyulnak egymáshoz tagjai, gyámolítják-e a gyengébbeket, gondoskodnak-e az elesettekről. Mint mondta, a szakterületükön munkálkodók testesítik meg a társadalom gondoskodó erejét. Ellátottjaikra úgy tekintenek, mint a társadalom egyenrangú tagjaira: a támogatottságra szorulás soha nem jelentheti a perifériára szorulást, nem lehajolva adakoznak, hanem felemelve gondoskodnak.

A főigazgatóság a szociális munka napja alkalmából minden évben főigazgatói dicséretben részesíti az általa fenntartott intézményekben és a kirendeltségen kimagasló szakmai munkát végző munkatársait.

A díjazottak közül elsőként az Ezüsthíd Integrált Szociális Intézmény Vas Vármegye munkatársát, Krepliné Simon Zsanett-tet említette Törökné Dankó Ilona humánpolitikai referens. Krepliné Simon Zsanett 25 éve dolgozik az intézményben, 2023. július 1-jétől a Támogató Szolgálat vezetőjeként. Betegsége miatt Illés Lívia intézményvezető-helyettes vette át helyette a kitüntetést.

Főigazgatói dicséretben részesült Hendlerné Győrvári Anikó, aki 2023. január 1-je óta a Rábaparti Integrált Szociális Intézmény Vas Vármegye vezető ápolója. Lelkiismeretesen gondoskodik az intézmény tíz osztálya és rehabilitációs célú lakóotthona ápolási, gondozási feladatainak teljes körű ellátásáról. Neki Tóka Tímea, a Rábaparti Integrált Szociális Intézmény intézményvezető-helyettese adta át a díjat. Főigazgatói dicséretben részesült a Gyermekvédelmi Központ és Általános Iskola Vas Vármegye gyermekvédelmi ügyintézője, Fejes Zsuzsanna is, aki közel 20 éve dolgozik a gyermekvédelmi rendszerben, a kezdetektől elhivatottan és alázattal segíti az otthonukat elhagyni kényszerülő gyermekek mindennapjait és a rendszerben dolgozó szakemberek munkáját. Szabó Anita intézményvezetőtől vette át az elismerést.

Főigazgatói dicséretet kapott Pietrowskiné Végh Andrea, a Rózsakert Integrált Szociális Intézmény Vas Vármegye adminisztrátora, aki 2016. július 1. óta oszlopos tagja az intézménynek – ő Galó Gáborné intézményvezetőtől vette át az elismerést. Főigazgatói dicséret illette Vas Vármegye Gazdasági Osztály költségvetési referensét, Lőrincz Máriát is, aki 2013-tól a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóságon pénzügyi ügyintézőként, 2015-től pedig költségvetési referensként dolgozik.

Az ünnepségen mások mellett részt vett Tóth Mercedes, a Vas Vármegyei Kirendeltség osztályvezetője és a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatósághoz tartozó intézmények igazgatói. A Gyermekvédelmi Központ és Általános Iskola Vas Vármegye Kőszegi Borostyánkő Gyermekotthon tanulói versekkel, zenével, előadással készültek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában