Három helyszínen

2023.11.20. 16:49

A helység kalapácsa - Szentgotthárdon forgatják a filmet

Filmadaptáció készül Petőfi Sándor klasszikusából, A helység kalapácsából. A rendező dr. Gömbös Sándorné, aki nem először vállalt ilyen jellegű feladatot. Három helyszínen forgatják a közel egyórás filmet: Szentgotthárdon és a hozzá tartozó két városrészen, Farkasfán és Rábafüzesen.

Tóth Judit

Fotó: Ágoston Gábor

A közelmúltban jáki, rábagyarmati és szentgotthárdi színjátszók közreműködésével - nagy sikerrel - mutatták be a 200 éve született Petőfi Sándor örök érvényű vígeposzát, A helység kalapácsát, amelyet a Pannon Kapu Kulturális Egyesület elnöke, Hrabovszky-Orth Katinka rendezett. Már a színházi előadás tervezési fázisában szó volt arról, hogy filmadaptációt is készítenek a szócirádákban gazdag hőskölteményből. A forgatási munkálatok a napokban kezdődtek el dr. Gömbös Sándorné, Zsuzsa nyugdíjas magyar, történelem és rajz szakos tanár vezetésével, aki korábban már dolgozott rendezőként, a János vitézt, a Toldit és Mátyás király történeteit vitte filmre, többnyire a tanítványaival. 

- A helység kalapácsát három helyszínen vesszük fel, a szereplők ugyanazok, mint a színpadi változatban. A templomi jelenetet már leforgattuk Farkasfán, a bíró portáját pedig a rábafüzesi Hianz tájháznál rendeztük be, a hétvégén ott folytak a munkálatok. A kocsmajelenetet az előttünk álló szombatra időzítettük, a forgatásnál az egyik helyi vendéglátóegység lesz a segítségünkre. A filmadaptációval a Petőfi- bicentenárium előtt tisztelgünk, a bemutatóra a tervek szerint december végén kerül majd sor - tudtuk meg Gömbösné Zsuzsától, aki a hagyományos, mérsékelt vonalat képviseli, és Petőfi korának hangulatát igyekszik megidézni a felvételeken.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában