Testületi

2023.11.03. 11:20

A KMKK most nem zár be, de rövidebb ideig tart nyitva - takarékossági intézkedések Celldömölkön

Rendkívüli képviselő-testületi ülésen foglalkoztak Celldömölkön egyebek mellett az intézmények téli üzemmódra átállásával, hogy az energiaköltségeket továbbra is csökkenthessék - számolt be a friss döntésekről Fehér László polgármester közösségi felületén.

Vaol.hu

A Vulkán Gyógy- és Élményfürdőn télen a beltéri medencék közül is kevesebb működik

Fotó: VN-archív/Unger Tamás

"Fontosnak tartom, hogy az idén értékesített ingatlanokból származó bevételekből olyan kisebb beruházásokra fordítsunk, amelyekkel az egyes intézmények energiahatékonyságát fokozzuk, így például fűtőklímák, napelemek felszerelésére. Minden intézmény egyedi döntést igényel, hiszen különböző feladatokat látnak el" - írta Fehér László, majd így folytatta: a Városi Óvoda és a Népjóléti Szolgálat a hőmérséklet-szabályozással figyel a takarékos üzemeltetésre, mindenképpen ügyelve arra, hogy az ellátottak – bölcsődések, óvodások, időskorúak – megfelelő körülmények között tölthessék a napjaikat. A Népjóléti Szolgálat több intézményegységében a korábbi döntések alapján korszerűbb kazánokat és nyílászárókat helyeztek fel az energiafelhasználás csökkentése érdekében. 

Takarékossági intézkedések a város intézményeiben 
Fotó: VN/Facebook

Az önkormányzati hivatalban a dolgozók összeköltöztetésével már korábban csökkentették az irodák számát, így kisebb területet kell fűteni. A házasságkötéseket a kisteremben tartják, a nagytermet csak szükséges esetekben fűtik be. A januári-februári időjárástól függően pénteki napokon home office’ munkavégzést rendelnek el.

A Városgondnokság a már az előző fűtési szezonban bevezetett gyakorlatot követi, azaz az irodákat egy szintre költöztetik össze, a műhelyekben és a kertészetben fával fűtenek, a sportlétesítményekben csökkentett energiahasználatot írnak elő.

A Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár Celldömölkön - nyitva tart a téli időszakban is
Fotó: VN-archív

A Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár az előző évtől eltérően nem zár be a téli hónapokban, azonban novembertől márciusig szerdától szombatig tart nyitva, a moziban csütörtökön-pénteken-szombaton lesznek vetítések. A távhőrendszeren kisebb átalakításokat végeztek, programozható radiátorszelepeket szereltek fel, valamint fűtőklímákat szerelnek be, ezzel elérve, hogy csak az épület egyes helyiségeit fűtsék.

A Vulkán Gyógy- és Élményfürdőben ismét csökkentik a működő medencék számát: a kültéri medencéken kívül lezárják a gyerekvilágot, a csúszdamedencét, a ki-beúszós medencének kültéri részét zsilippel zárják le, a büfé előtti épületrész elé pedig egy szélfogót alakítanak ki.

A Kemenes Vulkán Park novemberben és decemberben szerdától szombatig tart nyitva, január 1-től március 15-ig viszont bezár a létesítmény. Mivel március közepétől az intézmény működteti majd a Vasparipa Játszóparkot, ebben az időszakban készítik fel az új intézményegységet a várhatóan március közepén történő nyitásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában