Sokrétű tevékenység

2023.11.26. 20:39

A Rum-kastély EGYMI-ben jártak a szombathelyi Zonta Club tagjai

A szombathelyi Zonta Club közösségi oldalon közzétett beszámolója szerint a tagok a Rum-kastély EGYMI-ben jártak.

Vaol.hu

Forrás: Facebook

A Bezerédj (majd Széchenyi) család egykori kastélya komplex gyógypedagógiai intézmény, hosszú évtizedek óta vármegyénk egyik meghatározó oktatási-nevelési intézménye, ahol tanulásban akadályozott és középsúlyosan értelmi sérült gyermekek fejlesztése, képzése folyik. A sajátos nevelési igényű gyermekek szülei az óvodától a speciális szakképzésig bizalommal számíthatnak a felkészült, hivatásuknak elkötelezett nevelők és segítőik közreműködésére ahhoz, hogy minden gyermek biztonsággal éli tudjon a számára elérhető képesség maximumával.

A zontások Ihász-Kozmor Barbara intézményvezető helyettes kalauzolásával áttekinthették az intézmény sokrétű tevékenységét, részt vehettek Jamie, a terápiás kutya asszisztálásával vezetett fejlesztő foglalkozáson, majd bepillanthattak tanórákba is, láthatták, ahogy türelmes pedagógusok és segítő asszisztensek varázslóként igyekeznek mindenkiből elővarázsolni lehetőségeik legjavát.

Látogatásuk befejezésekor a napsütötte park öreg fái alatt avart gyűjtő szorgos diákok mosolyát is magukkal hozhatták. Semmi kétség –írták a közösségi oldalon -, csodaiskolában jártak. A szíves fogadtatást szerény adományukkal köszönték meg és bíznak abban, hogy az iskola munkáját támogató CSIGABIGA ALAPÍTVÁNY jól tudja majd hasznosítani az eszközöket és anyagokat a képműves foglalkozásokhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában