Nem kerülhetnek bele azok az új tartalmak

2023.11.29. 20:10

A szombathelyi termálfürdő területrészének átminősítése most nem megy át?

Értesüléseink szerint az új rendezési tervbe nem kerülhetnek bele azok az új tartalmak, amiket a véleményezési eljárás során illesztettek a dokumentációba.

Tömböly Ágnes

Forrás: VN/archív

Fotó: Cseh Gábor

Mint arról korábban írtunk: a novemberi rendkívüli közgyűlésen vitát váltott ki, hogy új lakossági kérések kerültek a véleményezési szakaszban az új településrendezési eszközök dokumentációjába. Egy kérelem a termálfürdő értékesített területrészét érintette, egy másik az Ady téri egykori börtönépület ingatlanát.

- A véleményezési szakasz során a partnerek és lakosság is véleményeket, észrevételeket, javaslatokat tehetnek, azonban új kérelmeket nem nyújthatnak be. Új tartalom benyújtása esetén azt a közgyűlésnek el kell utasítania, hiszen azt a véleményező szervek, hatóságok a véleményezési eljárás során nem tudták megvizsgálni, így az a dokumentációba nem vehető fel - fejtette ki egy a neve elhallgatását kérő, ám a folyamatra rálátó forrásunk.

A szombathelyi önkormányzat esetében a végső véleményezési szakaszban beadott dokumentációba a novemberi rendkívüli közgyűlési döntés során olyan tartalom került, ami újnak számít. Mivel nincsen jogszabályi lehetőség ezen tartalmak bevezetésére a dokumentációba, értesüléseink szerint a kormányhivatal azokat elutasítja. Azokat a közgyűlés új eljárás lefolytatása után építheti be a helyi szabályozásba - mutatott rá forrásunk.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában