Sajtótájékoztató

2023.11.03. 15:36

Adventi vásár Szombathelyen, újdonságokkal: Mikulás-ház, kisvonat, fénybusz és Joulupukki

Mesebeli fénybusz, Mikulás-ház és az Alma együttes és Joulupukki,  a finn Mikulás – tele lesz újdonsággal a szombathelyi adventi vásár. Pénteken a Fő téren tartottak sajtótájékoztatót.

Csabai Bernadett

Fotó: Unger Tamás

November 24-e és december 23-a között látogathatunk ki idén a szokásos Fő téri adventi vásárra, ahol ötven pavilon – többségében szombathelyi kiskereskedők – kínálatából válogathatunk. Lesz forralt bor, tea, lángos – és minden más, ami nem maradhat ki egy vásárból. Ugyanakkor számos újdonság is várható. Horváth Soma alpolgármester kifejtette: családbarát és gyermekközpontú rendezvényt álmodtak meg, ezt a fellépők névsora  is alátámasztja: a kicsik körében népszerű zenekarokkal, többet között Brand Nyúllal, Kalap Jakabbal vagy az Alma együttessel is találkozhatnak a látogatók. – Nem túlzás azt állítani, hogy minden idők leglátványosabb adventi vására van készülőben – folytatta dr. Károlyi Ákos jegyző. Elindul a szombathelyi fénybusz, amellyel december 4-e után találkozhatunk a város utcáin. Menetrend szerinti járatokat díszít fel az önkormányzat körülbelül 50 folyóméternyi fényfüzérrel és egyéb karácsonyi dekorációkkal. Újdonság lesz az épített Mikulás-házikó, benne kandallóval, fotellel és könyvesszekrénnyel – utóbbi könyvcserepontként is funkcionál: gyerekeknek szóló köteteket lehet otthagyni és elvinni a vásár alatt. Szintén a kisebbeknek kedvez a Mikulás-láda, ahová bárki bedobhatja a Télapónak szánt levelét. Egy 2-szer 4 méteres LED-fallal is készül a város: délután 4 és 6 között mesevetítés lesz a program. A jegyző hozzátette: a korábbi látványelemekkel – vidámparkok, játszóterek – változatlanul számolhatunk idén is. Mindehhez a finn Mikulás is tiszteletét teszi Szombathelyen: december 7-én 17 órától lehet vele találkozni a vásárban.

Megint lesz óriáskerék – a vasár első napjától január 21-éig –, újdonság viszont, hogy szabadpályás kisvonat köti össze az óriáskerék helyszínét a Fő térrel – nem csak gyerekek használhatják. December 2-án, szombaton lobban fel az első adventi gyertyaláng a Berzsenyi téren.

A vásár nyitvatartási idejét tekintve a kiskereskedőket hétköznaponként 10 és 18 óra között találjuk meg, az ételes és italos pavilonokat 10 és 22 óra között, hétvégente 10 és 23 óra között kereshetjük fel.
 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában