Gyűjtést szerveznek

2023.11.13. 20:00

Balesetet szenvedett csapattársukért fogtak össze a rádóci futballisták

Budai Tibor, az Egyházasrádóci Sportegyesület egykori futballistája szeptember végén szenvedett súlyos közúti balesetet Nagykölked közelében. Jelenleg kómában van, a szombathelyi Markusovszky Kórházban ápolják. Csapattársai, barátai nem feledkeztek meg róla, gyűjtés indítottak, hogy támogassák Tibor gyógyulását és családját.

Tóth Judit

Forrás: Unger Tamás

Budai Tibor 34 éves, két kisgyermeket nevelő családapa, aki sportolóként több, mint 250-szer húzta magára az egyházasrádóci futballcsapat mezét, ezalatt szép sikereket ért el, 2015-ben bajnoki címet is ünnepelhetett a együttessel. Az utóbbi néhány évben klubszinten már nem játszott, de a jelenleg vármegyei másodosztályban szereplő rádóci sportegyesület továbbra is a szívügye maradt. Rendszeresen tartotta a kapcsolatot a játékostársakkal és barátokkal, akik súlyos autóbalesete után összefogtak, hogy segítsék őt és a családját. 

A fiatalembert sokan látogatják a kórházban, köztük az egykori játékostársak is, akik állítják: Tibor érzi, hogy ott vannak. Nem egyszer előfordult, hogy a kezüket is megszorította. 

Budai-Szabó Szandra, Tibor felesége elmondta: férje kómában van, de reagál dolgokra. A gyermekei nagy erőt adnak neki: amikor bent vannak nála, és hallja őket, jobbak a reakciói. -A rádóci focicsapatnak nagyon hálásak vagyunk, köszönjük a kezdeményezést, nagyon nagy dolog - fűzte hozzá a futballisták segítő akciója kapcsán az édesanya. 

Az Egyházasrádóci Sportegyesület hazai mérkőzésein gyűjtődobozt helyezett ki az elmúlt hetekben, abba lehetett elhelyezni az adományokat. A csapat legközelebb - idén utoljára - november 19-én, vasárnap délután fél egykor játszik hazai pályán, a rádóciak az Újperint együttesét fogadják, akkor is lehet lesz gyűjtődoboz a felajánlásoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában