Magyar falu program

2023.11.15. 21:10

Csaknem 10 millió forintot nyertek a Szombathelyen és környékén működő civil szervezetek

Összesen csaknem 10 millió forinthoz jutnak a Magyar falu program Falusi civil alapjának pályázata jóvoltából a szombathelyi választókerületben a civil szervezetek – tájékoztatott dr. Hende Csaba.

Vaol.hu

Fotó: Cseh Gábor

Közösségi oldalán osztotta meg a jó hírt dr. Hende Csaba, Szombathely térségének országgyűlési képviselője: „Választókerületünk öt civil egyesülete közel 10 millió forintot nyert el a Falusi civil alap pályázatán. Gratulálok és további eredményes munkát kívánok” – olvasható a szerdán közzétett posztban. Az Országgyűlés alelnöke részletezte is a nyertes szervezeteket és az elnyert összeget. Tájékoztatása szerint a Felsőcsatári Önkéntes Tűzoltó Egyesület 1 964 263 forint, a Nárai Sportkör 1 855 000 forint, a Toronyiránt Hagyományőrző Egyesület 1 986 100 forint, a vaskeresztesi Napsugár Egyesület 1 615 000 forint, a Bucsui Önkéntes Tűzoltó Egyesület pedig kereken 2 millió forint kormányzati támogatáshoz jut. Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos múlt pénteken a pályázat eredményét ismertető budapesti sajtótájékoztatón azt közölte: a kormány a kiemelkedő érdeklődés miatt megháromszorozta a Falusi civil alap elnevezésű, a Magyar falu programban meghirdetett pályázat keretösszegét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában