Etűdök a galériában

2023.11.10. 07:00

Etűdök címmel nyílt meg Mészáros György kőszegi festőművész kiállítása Répcelakon

Etűdök címmel nyílt meg Mészáros György kőszegi festőművész kiállítása a Répce Galériában. A tárlat egyben a Nyitott Tér Kulturális Egyesület idei kiállítási szezonjának utolsó kiállítása.

Polgár Patrícia

Mészáros György, Tóth Csaba festőművészek, Boros András, a művelődési ház vezetője, Szabó József polgármester

Forrás: VN

Az eseményen Szabó József polgármester mondott köszöntőt, a sokszínűség és az elfogadás fontosságáról beszélt. Egyúttal ígéretet tett a Nyitott Tér Kulturális Egyesület számára arra vonatkozóan, hogy az önkormányzat a jövő évi költségvetésében is el fog különíteni – az inflációt követve – támogatást a település egyesületei részére, így számukra is. A Répce Galéria 191. kiállítását Tóth Csaba, Munkácsy-díjas festőművész nyitotta meg, aki felidézte: amikor a Balaton-felvidéki fiú, Mészáros György Vas megyébe került, új színt hozott a helyi festőművészetbe vibráló alkotásaival, stílusa nem tartozott a megyében már ismert iskolák egyikéhez sem. Azóta számos monumentális alkotás került ki a keze közül, több templom (köztük a szombathelyi szalézi templom) falát díszítik alkotásai. Répcelakra etűdökkel érkezett – ezekre ujjgyakorlatként, művészi kifejezőeszközeinek megismeréséhez vezető eszközként utal a művész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában