Rendhagyó módon kezdődött

2023.11.27. 13:17

Éves beszámolók, bölcsődei téliszünet, kátyúk - Fontos témák kerültek terítékre a celldömölki testületi ülésen

Rendhagyó módon kezdődött a város legutóbbi képviselő-testületi ülése: műsort adtak a Celldömölki Városi Óvoda alsósági óvodásai - ezzel hivatalosan is megkezdődött az épület felújítására vonatkozó projekt. 

Vaol.hu

Forrás: GS

Hosszas előkészítő munka előzte meg a képviselő-testületi ülést, amelyen összesen harminc napirendi pontot tárgyaltak meg a városvezetők. A bizottsági ülések mellett a Celldömölki Rendőrkapitányság által szervezett Közbiztonsági fórumnak is helyet adott a Városháza. A járási települések polgármesterei, az oktatási intézmények és az egyházak képviselői közösen hallgatták meg dr. Nagy Ákos rendőrkapitány tájékoztatóját - tudtuk meg Fehér László polgármestertől. 

© Cseh Gábor
Forrás: GS

Hullámzóan alakult a regisztrált álláskeresők száma a járásban, de egy hónapban átlagosan 433-an kerestek munkát a térségben. A korábbi évekhez hasonlóan 41 százalékuk celldömölki lakos volt - derül ki a Celldömölki Járási Hivatal beszámolójából, amelyet meghallgatott és elfogadott a képviselő-testület. Több városi intézmény beszámolóját is meghallgatták a városvezetők. A Városi Óvodáéból többek között kiderül, a beíratott és felvett gyermekek száma: 264. A Kemenes Vulkán Park tájékoztatója szerint több mint hétezer látogatójuk volt október végéig, közülük több mint ezer főnek tartottak tárlatvezetést.  

Döntött a testület arról is: december 27-január 5. között zárva tartanak a bölcsődék, a korábbi évek tapasztalatai alapján ilyenkor egyébként sem volt igény a szolgáltatásra. Ha valaki azonban ügyeletet kér erre az időszakra, megteheti. Szó volt lakossági kérelmekről és úthibákról is – az önkormányzat mintegy 15 millió forintot irányzott elő több nagy kátyú kijavítására még a tél beállta előtt. A beruházás érinti az Építők útját, a Tó- és Bokodi utcát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában