Felújítások

2023.11.19. 18:48

Megáldották a Szent Erzsébet Szociális Központot Kőszegen

Mint ismert, több mint hatmilliárd forintos kormányzati támogatással újulnak meg római katolikus egyházi épületek a városban. Felújították a Szent Erzsébet Szociális Központ épületét is, amelyet vasárnap délután, ünnepi szentmise keretében áldottak meg.

Polgár Patrícia

Fotó: OHR Tibor

Ünnepi szentmisére gyűlt össze a közössége a volt Szegényház épületében vasárnap délután. Az apropót az egykor ispotályként működő, az évek folyamán leromlott állapotú épület felújítása volt. A ma már Szent Erzsébet nevét viselő szociális központ a felújítással új funkciót is kapott: a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász megváltozott munkaképességűek számára nappali foglalkoztatót üzemeltet benne a jövőben, negyven nappali ellátott fog dolgozni az épületben. Az udvari részen irodát, mentálhigiénés és orvosi szobát, a ház utca felőli oldalán négy nagyobb foglalkoztató termet alakítottak ki. Az épület szívében helyezkedik el a kápolna, itt tartották meg Kirner Zoltán kőszegi plébános celebrálásával az ünnepi szentmisét – az atya áldotta meg az épületet is. A szentmise végén Tuczainé Régvári Marietta, Karitász vezető köszöntötte Harangozó Vilmos atyát, aki sokat tett azért, hogy az egykori Szegényház megújulhasson. Az ünnepség végén a Karitász munkatársai szeretetvendégségre várták a gondozottakat és családjaikat.

 

- Kőszeg megszépült értéke a “Szegény-ház”. Kormányzati támogatás révén számos munkát sikerült elvégezni, utak, történelmi épületek, intézmények felújítása terén. A Szent Erzsébet Szociális Központ fejlesztése is e sorba illik. Köszönet mindazoknak, akik itt segítik embertársaikat! Tovább dolgozunk Kőszegért – fogalmazott Ágh Péter országgyűlési képviselő a felújítás kapcsán. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában