Sajtótájékoztató

2023.11.27. 15:00

Közösen díszítik fel a várost - Összefogással járulnak hozzá az ünnepi dekorációkhoz és a díszkivilágításhoz Körmenden

Összefogással öltöztetik díszbe a Rába-parti kisvárost: az önkormányzat, a Polgári Összefogás Körmendért Egyesület, valamint a civil szervezetek közösen járulnak hozzá az ünnepi dekorációkhoz és a díszkivilágításhoz. 

Tóth Judit

Forrás: Szendi Péter

Dr. Szabó Barna önkormányzati képviselő, a Polgári Összefogás Körmendért Egyesület elnöke elmondta: húsz éve szervezetük kezdeményezte, hogy díszkivilágítással tegyék hangulatossá a karácsonyi készülődést a városban. Idén bővíteni szeretnék a látványelemek sorát, ezért felhívással éltek a városlakók, vállalkozók, civil szervezetek képviselői felé. Kérték, hogy aki teheti, támogassa a kezdeményezést. A Polgári Összefogás Körmendért Egyesület kezdésként 500 ezer forintot gyűjtött össze, ennek nagy részét a tagok ajánlották fel.

Kiss Gábor, a kezdeményezést elsőként támogató Senior Néptáncegyüttes vezetője egy világító látványelemet, nevezetesen egy hóembert adott át Bebes István polgármesternek, hangsúlyozva azt, hogy a senior táncosok 70 ezer forintot ajánlanak fel a nemes célra. A felhíváshoz számos civil szervezet csatlakozott, ehhez a tavalyi év rendkívül jól sikerült adventi adománygyűjtő akciója adta az alapot.  

Zárásként Bebes István polgármester köszönetet mondott azoknak, akik segítő szándékkal állnak hozzá az ünnepi előkészületekhez. Mint mondta, az adventi programokat szervező Körmendi Kulturális Központ, Múzeum és Könyvtár munkatársai is készülnek meglepetéssel. Az első fények december 2-án, szombaton háromnegyed ötkor gyúlnak fel a Szabadság téren.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában