Isten ölén vannak

2023.11.01. 17:49

Megemlékezés a veleméri temetőben

A veleméri temetőben ökumenikus megemlékezést tartottak, ahol a jelenlévők közösen énekelték el a 90. zsoltárt, amely így kezdődik: Tebenned bíztunk eleitől fogva, Uram, téged tartottunk hajlékunknak.

Tóth Judit

Fotó: Szendi Péter

Az ökumenikus alkalmon Kollerné Loós Zsuzsanna evangélikus lelkész, majd Ozsváth Imre református lelkipásztor szólt az egybegyűltekhez. Utóbbi így fogalmazott: - A temetőkertben, ahol minden emberi szó elnémul, hadd szólaljon meg az élet és a halál ura, a mi Urunk, Jézus Krisztus igéje, aki ezt mondta:  -Eszetekbe juttatom testvéreim az evangéliumot, az örömhírt, amelyet hirdettem nektek, amelyet be is fogadtatok, amelyben meg is maradtatok. Általa üdvözültök is, ha megtartják úgy, ahogy én hirdettem nektek, hacsak nem hiába lettetek hívőkké - mondta, majd így folytatta: akik a csendes temetőkertben nyugosznak, azok Isten ölén és kezében vannak, mint ahogy mi mindnyájan itt a földön. Keresztény emberként számunkra van egy biztos pont, a Jézus Krisztuson keresztül vezető út Istenhez. Ez az út sohasem könnyű, sőt kiváltképpen nehéz akkor, amikor gyászt hordozunk a szívünkben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában