Előkóstoltunk

2023.11.22. 20:00

Nagy csokimikulás-teszt a Vas Népe szerkesztőségében - sok fotóval

Ahogy egyre közeledik a karácsonyi ünnepkör, a kosarunkba is többször kerül valamilyen édesség. December 6-a már itt van a nyakunkon.

Gáspár Eszter

Fotó: Cseh Gábor

Hamarosan itt a Mikulás! Gyerekek ezrei számolják már vissza a napokat, képzeletben csokimikulásokat bontogatva. A Vas Népe szerkesztőségét ellepték a Mikulások, úgy döntöttünk, nem bízzuk a véletlenre! Megnéztük, melyik a legfinomabb és legszebb termék.

© Cseh Gábor
A szerkesztőség tagjai nagy lelkesedéssel vetették bele magukat a komoly feladatba
Fotó: © Cseh Gábor

A kóstolás vakteszt formájában történt. Hét különböző ismert márkájú tejcsokoládé mikulást a szerkesztőség hat tagja értékelte. Az eredmény nem szakértői vélemény, hanem a résztvevők személyes ízlésén alapul. Minden csokimikulást 1-5-ig tartó skálán értékeltünk, íz, illat és állag alapján.

A Vas Népe vaktesztjének az eredménye:

7. helyezett: Szerencs csokimikulás

Határozottan ez volt a legrosszabb csokoládé. Fólia nélkül nem ismertük volna fel, hogy mit ábrázol. A kollégák a „pokoli”, „katasztrófa” jelzőket használták. Sem ízben, sem állagban nem nyerte el a tetszésünket.

© Cseh Gábor
Fotó: © Cseh Gábor

6. Smartise Mikulás

Gyerekek nagy kedvence az biztos, mert ahogy megrázzuk, elkezd csörögni. A válasz erre végtelenül egyszerű, Smartiessel van feltöltve az üreges csokimikulás. Van akinek ízlett, de volt aki szerint „műanyag íze van”. A csokoládé miatt biztosan nem esne erre a választásunk.

© Cseh Gábor

Fotó: © Cseh Gábor

5. Boci Mikulás

A Mikulás csomagolásának kedves, apóka arca van. Illatra meggyőző, cserébe viszont nagyon kemény. Többen étcsokoládénak gondolták, annak ellenére, hogy a leírásban nem ez olvasható. Egy közepes átlagnak mondható.

© Cseh Gábor
Fotó: © Cseh Gábor

4. Kit-Kat Mikulás

A csapatban egyértelműen a KitKat mikulása a legvidámabb. Az íze kifejezetten hasonlít az eredetihez, bár természetes módon a nápolyiréteg ebben a formában kimaradt. Nagyon változó értékelést kapott. Sokan túl édesnek tartották, de akadt olyan is aki maximális pontszámot adott.

© Cseh Gábor
Fotó: © Cseh Gábor

3. Merci Mikulás

A jóságos apóarcú Merci csokimikulás mutatós, klasszikus darab. A mezőnyben ez a legdrágább mikulás, de tény, hogy nem is spórolták ki belőle az anyagot: a csomagolás vastag, krémes tejcsokoládét rejt. A tesztelőink közül nagyon megosztó volt az íze, de a dobogóra feljutott.

© Cseh Gábor
Fotó: © Cseh Gábor

2. Kinder Mikulás

Klasszikus Kinder csokoládé. A csomagolás praktikus, mert a tetején van egy akasztó, amivel felakaszthatjuk szinte bármire. Illatra hozza, amit a neve elárul, ez bizony igazi Kinder tojás. Lehet csak a gyerekkori emlékből fakadóan, de ezt minden kolléga szerette.

© Cseh Gábor
Fotó: © Cseh Gábor

1. Milka Mikulás

Igazából minket sem ért váratlanul, hogy az első helyre a jól ismert csokoládé került. Kóstolásnál egyből „Milka csoki élményt” kapunk, olvadós és nagyon puha. A csomagolás lebontása után egy igényesen kidolgozott Mikulás-figurát kapunk, apróság, mégis sokat jelenthet egy gyerkőcnek.

© Cseh Gábor

Fotó: © Cseh Gábor

 

Összesítés:

Mivel az egész tesztünk az egyéni véleményekre alapult, így elég nehéz meghatározni, hogy melyik a legjobb. Talán nem járunk messze az igazságtól, ha azt mondjuk: a legfontosabb az a csillogó kis szempár, aki december 6-án reggel csodálkozva fedezi fel a cipőjéből kikandikáló, pirosba öltöztetett csokifigurát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában