Fogadási csalás

2023.11.28. 19:28

Nem mindennapi edzőváltás a szomszédos vármegyében: fegyházba vonul a tréner

Nem mindennapi edzőváltás esedékes a Balatonfüredi FC NB III-as labdarúgócsapatánál.

Vaol.hu

Forrás: Shutterstock

Jogerős ítéletet hozott a Kúria a lassan 15 éve zajló labdarúgó-fogadási csalási üggyel kapcsolatban.

„A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) 2009-ben tett feljelentést fogadási csalási ügyben, és ezután ismert labdarúgókat, játékvezetőket vádolt meg a fővárosi főügyészség. A négy szálra bontott, éveken át tartó nyomozás, valamint az azt követő bírósági tárgyalások közül háromban már jogerős ítélet születtek, a nemzetközi szál vádlottjainak tekintetében azonban november 7-én hoztak ítéletet. Ezek szerint a Kúria a másodfokon négy személyre kiszabott, fegyházban letöltendő büntetését helyben hagyta, az elsőrendű vádlottnak, a szingapúri T. S. Engnek pedig hét évet kell rács mögött töltenie” - írta meg a Nemzeti Sport.

Az ügy érinti az NB III-as Balatonfüredi FC vezetőedzőjét, B. Istvánt is, akinek szintén fegyházba kell vonulnia, emellett hosszú időre eltiltották a labdarúgással kapcsolatos tevékenységektől.

A balatonfüredi edzőt elmarasztaló ítélet november 21-én született. A veol.hu információi szerint B. Istvánnak egy évet kell fegyházban töltenie, emellett 10 évre tiltották el labdarúgással kapcsolatos tevékenységektől. A gárda előző két bajnoki mérkőzésén már nem is ő ült a kispadon, Csikós Sándor megbízott edző irányított. A Veszprém vármegyei portál értesülései szerint a klubnál hamarosan megnevezik az új szakvezetőt.

B. István 2020. szeptemberében kezdte meg a munkát a Balatonfüredi FC-nél, azaz a negyedik szezonját töltötte az NB III-as tópartiaknál. Csákvári Tamás, az egyesület elnöke a veol.hu megkeresésére elmondta, a szakember munkájával maximálisan meg voltak elégedve, a váltás nyilván kényszerből történik. Egyelőre nem tudja megnevezni az utódot, folynak a tárgyalások. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában