Ausztria

2023.11.26. 17:52

S4: jó ütemben haladnak a munkálatok

A Mattersburg/nagymartoni gyorsforgalmi út (S4) építési munkálatai jó ütemben haladnak. A Wr. Neustadt és a mattersburgi csomópont közötti teljes szakaszon már a jövő héttől fent lesznek a középső elválasztó betonelemek.

Vaol.hu

Forrás: magyarok.orf.at

Az S4-esen történt halálos balesetek után már egy ideje döntés született arról, hogy a biztonságot középső elválasztó elemmel és a pályaszélesítéssel javítják. Az építkezés 2025-ben kezdődik. De már ezt megelőzően a középső elválasztó elemek kihelyezésével teszik biztonságosabbá a közlekedést. A jelenleg még mindig keskeny útpálya szélessége miatt a forgalom irányonként váltakozva szakaszosan két és egy sávos lesz - írja a magyarok.orf.at

Radar szekrények és 100 km/óra sebességhatár

Leonore Gewessler (Zöldek) közlekedési miniszter eredeti kívánságával ellentétben nem szakaszos ellenőrzés, hanem radar szekrények lesznek. Alexander Walcher, az ASFINAG ügyvezető igazgatója szerint ezek különösen ott hasznosak, ahol a kétsávos út egysávossá válik. A járművezetők itt ugyanis gyakran akarnak még előzni, mielőtt a kétsávosról egysávosra váltanának – és a radar dobozok telepítése ezeken a helyeken a legjobb biztonsági intézkedés, amit a szakaszellenőrzéssel nem tudnak elérni. A Gewessler által bejelentett 80 km/h-ra történő sebességkorlátozás-csökkentés szintén nem valósul meg; az S4-en továbbra is 100 km/h lesz a megengedett maximális sebesség.

A munkálatokat éjszaka végezték

Három hete kezdődtek meg a munkálatok az S4-es középső válaszfalak felállításával, a vonalszakaszokat este 8.00 órától reggel 5.00 óráig lezárták. A Neudörfl/Lajtaszentmiklós és Bad Sauerbrunn/Savanyúkút közötti szakaszt péntek éjjel fejezték be, majd a jövő héten a Wiener Neustadt/Bécsújhelyig tartó szakasz következik. Ezután még el kell távolítani a jelzéseket, és az év végére mindennek készen kell lennie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában