Helyi közélet

2023.11.20. 21:12

SEO: fontos elem a modern toborzásban

Kiemelt szerepe van a keresőoptimalizálásnak a munkaerő-toborzásban: segíthet a cégeknek a tehetségeket megszerezni.

Vaol.hu

A toborzás folyamatát ma az online tér és az internet dominálja: a Google mint keresőmotor az elsődleges forrás az információkereséshez. Egyre nagyobb jelentősége van a keresőoptimalizálásnak (SEO – Search Engine Optimization) – írja az egyik humánerőforrás-portál blogjában Kovács Dávid online marketing szakértő. 

Az első lépés a kulcsszókutatás: a SEOszakértők olyan kulcsszavakat használnak, amelyekre a potenciális álláskeresők keresnek, és olyan technikákat alkalmaznak, amik segítik a cégek weboldalainak kiemelését a keresőmotorok találataiban. A helyi tehetségek megtalálása és megszerzése kritikus szempont. Népszerűek a lokális, például: „marketing állás szombathely” keresések. Az online márkaépítés és a tartalomstratégia is lényeges. 

A vállalatoknak olyan tartalmakat – blogbejegyzések, videók – kell létrehozniuk, amelyek bemutatják a vállalati kultúrát, értékeket. A szakemberek rendszeresen használnak adatokat, elemzéseket a weboldalak teljesítményének és a toborzási stratégia hatékonyságának mérésére. Emellett a cégeknek lépést kell tartaniuk a konkurenciát is követve, hogy sikeresen szerezzék meg a tehetségeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában