Összefoglaló

2023.11.13. 07:00

Szent Márton Gála, libát libával, halálos baleset, lakásállomány Vasban, Angyalka járni tanul - Ez történt

Összefoglaltuk az elmúlt napok legfontosabb eseményeit.

Vaol.hu

Szent Márton Gála Szombathelyen - mutatjuk a díjazottak névsorát - A gálaest fotóival frissítve!

Szent Márton ünnepén Szombathely város a figyelem középpontjába állítja azoknak a munkásságát, akik életük során sokat tettek, maradandót alkottak városukért.

Angyalka járni tanul - Mióta terápiába kezdett, sokat fejlődött a mozgása

Hendawy Angel – vagy ahogyan a legtöbben ismerik, Angyalka – 2011-ben, szilveszter éjszakáján született Pécsett, 27. hétre, 65 dekagrammal és 32 centiméterrel. A korai születés miatt a kislány fejlesztőfoglalkozásokra járt és jár a mai napig.

Növekedett a lakásállomány Vasban, többen laknak egyedül - Mutatjuk a statisztikát vármegyénkből

Mekkora lakásban élünk? Mivel fűtünk? Hányan élünk együtt? – Korábban beszámoltunk róla, a népszámlálás az egyetlen olyan elsődleges és hiteles forrás, amely képet ad az ország helyzetéről, egyebek mellett a lakásállományról. Eredményei számos területen hasznosulnak a politikától a gazdasági életen át a tudományig. Mindössze tíz hónappal a 2022. évi népszámlálás lezárulta után közzétette az eredményeket a Központi Statisztikai Hivatal. Ebből kiderül: hazánk lakásállománya népszámlálásról népszámlálásra növekszik. 2022-ben 4,6 millió lakás volt az országban, ez az előző népszámláláshoz képest 190 ezerrel – 4,3 százalékkal – több. Vas vármegyében hasonló tendencia figyelhető meg. 

Halott férfit találtak az árokban Toronyban

Szerdán reggel jelezték a segélyhívón, hogy egy férfi fekszik az árokban Toronyban, a Kossuth Lajos utcában lévő buszmegálló közelében. A helyszínre a mentők és a rendőrök is kiérkeztek. Információink szerint a férfi valószínűleg már több órával korábban halhatott meg, így az újraélesztésére már esély sem volt. A rendőrök hosszú ideig vizsgálódtak a helyszínen, mivel kérdéses volt, hogy a biciklis férfi hogyan került az árokba és hogyan veszítette életét. Az eset pontos körülményeit vizsgálják.

Libát eszünk libával: Vasban dödöllével is kínálják a zúzapörköltet - Éttermekben érdeklődtünk

„Aki Márton napon libát nem eszik, egész éven át éhezik” - tartja a népi mondás, amelyet – a tapasztalatok szerint – komolyan is vesznek a vasiak: az emelkedő árak ellenére népszerűek az éttermek ünnepi menüi.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában