Hagyomány

2023.11.14. 17:10

Szent Márton-nap a Magyarlak-Csörötnek Általános Iskolában - fotók

A hagyományokhoz híven ebben a tanévben is megemlékeztek Szent Mártonról a Magyarlak-Csörötnek Általános Iskolában.

Vaol.hu

Forrás: VN

Délelőtt a tanítási órák zöme is a szentre fókuszált. Magyarórákon Szent Márton életútját dolgozta fel több osztály, technika és vizuális kultúra órán ugyancsak a szent került a középpontba, változatos technikával készültek a szebbnél szebb alkotások. Németórákon német nyelvű történetekkel foglalkoztak a tanulók, Márton-napi feladatsort és rejtvényt is megoldottak. A délutáni program 15 órakor kezdődött, erre meghívást kaptak a magyarlaki és csörötneki óvodások, szülők és egyházközségi hívek is.

Mezeiné Kiss Katalin tagintézmény-vezető üdvözölte a megjelenteket, ünnepi köszöntőjében kiemelte, hogy nemcsak Szent Mártonnak, hanem mindenkinek kell, hogy legyen egy „köpenye”: valami, amit megoszthat másokkal, legyen az jó szó, vigasz vagy éppen étel. A vezető kérte az iskolaközösséget, hogy legyenek továbbra is Szent Márton követői, nyújtsanak segítő kezet a rászorulóknak, hiszen minden kis jótéteménytől szebb és boldogabb lesz a világ. 

A tagintézmény-vezető ezen a napon indította el iskolaszinten a Szeretetcsoki 2023 akciót, amelynek keretében december 16-ig édességet gyűjtenek kórházban fekvő, tartósan beteg gyermekek számára. Ezt követően Frigy József akolitus Szent Márton történetét mutatta be az érdeklődőknek előadással és képi illusztrációval. A lelki ráhangolódás után hat helyszínen tevékenykedhettek a jelenlévők: Szent Márton-kard dekorálása, lampionok készítése, liba-origami, libás ajtókopogtató összeállítása, Márton-doboz hajtogatása, Szent Márton-totó megoldása és libás finomságok kóstolása szerepelt a programban. A kézműves foglalkozást követően szép hosszú sorba rendeződtek a résztvevők, és dr. Takács Gyula iskolalelkész vezetésével fénylő lámpással a kezükben, rózsafüzért imádkozva haladtak a sötétbe burkolózott utcán. Útközben helyi lakosok is csatlakoztak a népes menethez. A rendezvény iskolamisével zárult a csörötneki Örök Ige templomban. A 7. osztályos diáklányok és a Szent Antal Karitász Csoport önzetlen segítő munkával járult hozzá a rendezvényhez és a Szent Mártontól örökölt keresztény értékek ápolásához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában