Hagyomány

2023.11.22. 10:23

Teadélutánt szervezett az Egyházmegyei Karitász Vépi csoportja

Szombaton rendezte hagyományos teadélutánját a Vépi Plébániai Karitász Csoport. A tagok, patronálók évről évre összegyűlnek Szent Erzsébet tiszteletére. Az adakozás is része az összejövetelnek – a rászorulók testi-lelki egészségét szolgálja.

Tóth Katalin

Kilencven személyre terítettek a művelődési házban

Forrás: VN

Ahogy Németh Tamás plébános fogalmazott: a szeretetszolgálat szervezte, a szeretet élteti és inspirálta a találkozót, amelyen évről évre „növelik egymás szívében az örömöt és a Jóisten jelenlétét.” – Jézus úgy mondta: Aki szeretetben marad, az Istenben marad és Isten őbenne. Aki képes másokért áldozatot hozni, az jó úton jár és boldog ember – idézte. Hozzátette még, hogy a teadélutánnal a Vépen rászorulókat támogatja a csoport: az adománygyűjtő perselyükbe befolyt összegből nekik állítanak össze tartós élelmiszercsomagot.

Árpád-házi Szent Erzsébet jó szívéről szólt a Vépi Vadvirág Művészeti Óvoda Pitypang csoportosainak éneke; Szent Erzsébetről, Magyarország „szép, nemes csillagáról” mondott verset Márk Sándorné és Iszakné Koszorús Judit is. Sági Józsefné is Erzsébetre, II. András magyar király és Merániai Gertrúd lányára emlékezett, akit IX. Gergely pápa 1235-ben avatott szentté.

Tóth Vásárhelyi Ilona lírai dalokkal és meglepetésként operettválogatással készült. A Karitász tagok maguk sütöttek süteményeket; készültekharapnivalóval. Tombolatárgyak is gazdára találtak. A tombola bevételét isa rászorulók segítésére ajánlották fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában