Verseny

2023.11.23. 10:00

Nemzetközi konferencián képviselték Magyarországot a Sárvári Turisztikai Technikum diákjai - fotók

Dubaji nemzetközi konferencián képviselték hazánkat a Sárvári Turisztikai Technikum diákjai a múlt héten. Basa Gréta és Kuti Valentina sárvári szállodákban végzett kutatásával jutott az országos versenybe, annak döntőjéből pedig a háromnapos dubaji konferenciára.

Polgár Patrícia

Megérkeztek a tinódisok Abu-Dzabiba

Forrás: Horváthné Tischler Noémi

A GTTP (Global Travel and Tourism Partnership) által meghirdetett Research Award pályázaton három kétfős csapat képviselte a Sárvári Turisztikai Technikumot a Győrben megtartott országos döntőn. Basa Gréta és Kuti Valentina 10. t osztályos tanulók négy sárvári szállodában kutatták a turizmus munkaerő-megtartó erejét. Pályamunkájukkal olyanynyira meggyőzték a zsűrit, hogy őket érte az a megtiszteltetés, hogy Horváthné Tischler Noémi felkészítő tanárral és Vígh Viktorral, a Magyarországi Utazás és Turizmus Egyesület elnökével együtt november közepén elutazhattak Dubajba, a nemzetközi diákkonferenciára. A nemzetközi konferencián szerzett élményekről hazatérésüket követően a Sárvári Tinódi Gimnázium dísztermében tartott beszámolót a világlátott csapat. 

Elmondták: amellett, hogy angol nyelven, egy nemzetközi szakmai közönség előtt adhatták elő projektjüket, bejárták az arab emírség főbb nevezetességeit, valamint számos, a világ különböző pontjairól (Brazília, Franciaország, Hongkong, India, Írország, Jamaica, Nepál, Omán, Dél-afrikai Köztársaság, Tanzánia, Egyesült Királyság) érkezett csapatokat is megismerhettek. Így betekintést kaptak más országok kultúrájába, és karriertörténeteket hallhattak turizmusban dolgozó partnerektől, hotelt látogathattak, továbbá megismerkedhettek a globális partnerek képviselőivel. A lányok elmondták: hatalmas élmény volt számukra egy ilyen lenyűgöző országba kiutazni. Kihívást jelentett nekik az angol nyelv használata, de sikeresen megugrották az akadályt, mindenkivel könnyen megértették magukat – idézték fel az élményeiket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában