Segítség a tanuláshoz

2023.11.20. 17:32

Több mint 3500 diák kap notebookot személyes használatra Vas vármegyében

Több mint 3500 7. és 10. évfolyamos diák kap notebookot személyes használatra Vas vármegyében a napokban. A Klebelsberg Központ által megvalósított projekt egyik legfontosabb célja, hogy versenyképes, egyenlő hozzáférést biztosító, minőségi köznevelési szolgáltatást nyújtson a gyermekeknek és a családoknak.

Cseh-Egyed Bernadett

Fotó: © Cseh Gábor

Ma már elengedhetetlen a számítógép az iskolai munkához: gyűjtő- és házifeladatot végeznek rajta a diákok, és gyakran szükség van rá az informatikaórán is. Először a 2020-as világjárvány miatt bevezetett online oktatás világította rá a figyelmet: nem minden tanuló rendelkezik megfelelő technikai felszereltséggel. 

A Klebelsberg Központ által megvalósított projektben valamennyi állami fenntartású, egyházi, nemzetiségi önkormányzati és alapítványi iskola részt vehet. Az első eszközosztási körben, 2022. február-márciusban, 120 ezer darab notebookot osztottak ki a 9. évfolyamon tanuló diákoknak és a köznevelési intézmények azon pedagógusainak, akik eddig még nem kaptak hordozható IKT eszközt személyes használatra. Most pedig országos összesítésben 140 ezer oktatási célú személyes használatú notebookot osztanak ki a 7. és 10. évfolyamosok részére, ebből 3528 darabot Vas vármegyében. 

A sárvári Nádasdy iskolában hétfőn 68 diák kapta kézhez a notebookot, és Bükön, a Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskolába is megérkezhetnek a számítógépek a napokban. - A hetedik osztályába 36-an járnak, a diákok 90 százaléka igényelt notebookot. Az otthoni felkészülésük mellett a tanórákon is hasznát vehetik a számítógépnek a diákok - tudtuk meg Pócza Csaba intézményigazgatótól. 

Forrás: VN

Celldömölkön közel kétszáz gép talált gazdára, a Berzsenyi Dániel Gimnáziumban például a múlt héten tartották a hivatalos átadót, amelyen Fehér László polgármester elmondta: az intézmény tanulóinak mintegy 20 százaléka kapott most számítógépet személyes használatra.  - Az országos program komoly segítséget, jelentős anyagi támogatást jelent ez a családoknak, miközben javulnak a digitális esélyegyenlőség feltételei - nyilatkozta lapunknak Ágh Péter, Észak-Vas vármegye országgyűlési képviselője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában