Közösségi vásár

2023.11.05. 15:30

Vasárnapi Hacuka a piacon - fotók

A hónap első vasárnapján ismét Hacuka közösségi vásárt tartottak a Szombathelyi Vásárcsarnokban. Negyven árus kínálta portékáit jutányos áron, amiből sok esetben még alkudni is lehetett.

Tóth Judit

Forrás: Szendi Péter

Az esős, borongós idő ellenére nagy volt a mozgás a Szombathelyi Vásárcsarnokban vasárnap délelőtt. A Hacuka-árusok már kora reggel rendezgették standjaikat, a vásárlók gardróbürítésből származó használt, de minőségi női- és férfiruhákból, gyerekruhákból, játékokból, könyvekből, lakásdekorációs kellékekből tudtak válogatni. A közelgő karácsony is "megihlette" az eladókat, több helyen kínáltak gömbdíszeket, adventi koszorúkat és asztali- és ablakdekorációkat. 

Blochné Bodorkós Mónikával elegyedünk szóba elsőként, aki érdeklődésünkre elmondta: mindig szezonális holmikat hoznak a vásárra, most többségében őszi-téli ruhák kerültek az árusítóstandokra. A könyv és a gyerekjáték mindig nagy sláger, ezekre van kereslet is, a közelgő ünnepek miatt különösképpen. Mónika nemcsak elad, hanem vesz is, de azt mindig előre megfogadja: csak annyit költ, amennyit bevételezett. A szomszédban árusított Baumgartner Barbara, aki minőségi felnőtt -és gyermekruhák kínált a vásárlóknak. Zsirai-Kiss Zsanett a kezdetektől hacukázik, ott volt az indulásnál az Agorában, ahol - mint mondta - családias volt a légkör, igazi kis közösség alakult. A vásárcsarnokban tartott Hacuka sokkal nyitottabb, "külsősök" is jönnek szép számmal. Zsanett kizárólag gyermekholmikat, játékokat, könyveket árul, de be is szerez ezt-azt a közösségi vásáron, amire két gyermekének szüksége van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában