Felújítás

2023.12.17. 15:15

A tornacsarnok energetikai fejlesztését készítették elő Körmenden

Megvalósult a Körmendi Rendvédelmi Technikum tornacsarnokának energetikai fejlesztésének előkészítésére irányuló projekt.

Tóth Judit

Az intézmény a Körmendi Rendvédelmi Technikum energetikai fejlesztéseinek előkészítése címmel nyert mintegy 11 millió forint összegű, száz százalékos intenzitású, vissza nem térítendő támogatást a Kohéziós Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból. A Középületek energetikai fejlesztéseinek előkészítése elnevezésű felhívásra beadott pályázat támogatásának köszönhetően előkésztő munkáka végeztek a Körmendi Rendvédelmi Technikum tornacsarnokának energetikai fejlesztése kapcsán. Elkészültek a meglévő állapotra vonatkozó hitelesített energetikai tanúsítványok, a kiviteli tervdokumentáció, az árazott és árazatlan tervezői tételes költségvetés, valamint a tervezett állapotra vonatkozó energetikai számítások. Betervezték a régi, elavult, gyenge légzárású nyílászárók cseréjét, a homlokzati falak és a padlásfödém hőszigetelését, a meglévő gázkazánok elbontását, új kondenzációs gázkazánok beépítését, hőleadó oldalon a radiátorok cseréjét, illetve termosztatikus szabályozószelepek felszerelését. A projekt eredményeként a Körmendi Rendvédelmi Technikum olyan, a hazai és EU stratégiákkal összhangban lévő, az épület energetikai fejlesztésére, korszerűsítésre vonatkozó tervekkel, energetikai számításokkal rendelkezik, amelyek birtokában később lehetőség nyílik az energetikai megtakarítást eredményező kivitelezés megvalósítására. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában