Akiknek más a karácsonyuk

2023.12.22. 16:00

A Zanati úti hajléktalan szállóra is bekopogott a karácsony

Pénteken a Zanati úti hajléktalan szállóra is bekopogott a karácsony. A hajléktalanok számára a Fogyatékos Emberek Nappali Szolgálata ellátottjai készültek műsorral, majd mindenki átvehetett egy ajándékcsomagot.

Polgár Patrícia

Fotó: Unger Tamás

A karácsonyi műsort idén a Fogyatékos Emberek Nappali Szolgálata 11-es huszár úti ellátottjai adtak műsort: verssel, prózával készültek az ünnepre. „Mi lenne, ha megváltoznánk, s emberibbé válnánk? // Mi lenne, ha meg is tennénk, nem csak megpróbálnánk?” - hangzott az egyik szavalatban. A sorok többeket megérintettek, volt, aki helyeselve bólogatott, más örömmel, tapsolva dicsérte az előadókat.

- A hajléktalan szállón a karácsony kevésbé szól a szeretetről és nem is annyira meghitt, de remélem, hogy sikerül önöknek egy kis örömet szerezni – mondta az ünnepségen Németh Klára, a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, majd hozzátette: bízik benne, hogy az ellátottak jövőre már máshol ünnepelhetik a karácsonyt és sikerül talpra állniuk.

Az ünnep zárásaként a Gyebrovszki János Alapítvány jóvoltából a rendszerben lévő ellátottak valamennyien egy-egy, tartós élelmiszerekből álló ajándékcsomagot vehetett át. Mindenki számára jutott szalámi, száraz tészta, tea, citromlé, étolaj, és a karácsony szellemében egy csomag szaloncukor is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában