Közügyek

2023.12.06. 08:37

Fejlesztések, veszteségek - Közmeghallgatás Bükön, aktív helyiekkel

Az egészségügyi ellátás, az állateledelgyár, a labdarúgó csapat siralmas szereplése is szóba került a büki közmeghallgatáson. Kiderült: felemás évet zár a város.

Horváth László

Dr. Németh Sándor, polgármester a közmeghallgatás kezdéseként röviden összefoglalta a város idei évét. Kiemelte, Bük méretéhez képest jelentős szerepet tölt be a nemzetgazdaságban, köszönhető mindez a turizmusnak, a gazdaságnak. Az idén megvalósult beruházások között megemlítette a 3 milliárd forintól elkészült új Termál teret, az állateledelgyár új üzemegységét. Elkezdődött az új víztorony, kutak kiépítése, a szennyvízelvezető rendszer fejlesztése, új kerékpárút létessül Bükfürdő és Sajtoskál között, várhatóan jövőre indul az új bölcsőde és a tűzoltószertár megépítése.

A polgármester fontosnak tartotta megjegyezni, egyrészt a fejlődés korszakos, ugyanakkor a veszteségről is szólni kell: az egészségügy átalakítása Büköt sem kerülte el: a városban december elsejétől már nem működik az orvosi ügyelet. Dr. Izer Ildikó gyermekorvos a napokban jelentette be, a jövőben Sárváron praktizál. Ezt pedig azt jelenti, mintegy fél év van arra, hogy új gyermekorvost találjanak.

Az ismertető után a megjelent helyiek mondták el véleményüket. Az egyik hozzászóló szerint nagyobb figyelmet kellene fordítani a felsőbüki városrészre, illetve zavaró, hogy a lakóházakhoz közel haladnak el autójukkal az állateledelgyárba érkező dolgozók. A polgármester az utóbbival kapcsolatban megígérte, hogy egyeztet a gyárral. Szerinte a településrész nincs mellőzve, olyannyira, hogy a tervek szerint itt kap helyet az új rendőrőrs épülete, továbbá lakóparkot szeretnének kialakítani.

Az egyik helyi lakos szerint jobban is szerepelhetne a helyi labdarúgó-csapat, az nem méltó, hogy a megyei első osztályban utolsó helyen állnak. Szó esett még a temetőről, a zebrákról, a kátyúkról, a megsüllyedt vízelvezetőkről, illetve a gyógyfürdő működéséről is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában