Ilyen volt 2023

2023.12.26. 20:12

Felrobbantották a színpadot Gyuri bácsiék, emberölési kísérlet Szombathelyen, tragédia Bajánsenyén - Június legolvasottabb hírei Vas vármegyéből

Hónapokra lebontva összegyűjtöttük portálunk legolvasottabb írásait, amiknek a segítségével felidézhetik, hogy milyen is volt a 2023-as esztendő. Mutatjuk, mi történt volt júniusban:

Vaol.hu

Közeledik az év vége, már minden az ünnepek meghittségéről szól, majd elbúcsúzunk 2023-as évtől, és köszöntjük 2024-et.

Ahogy a korábbi években, úgy idén is egy kis múltidézésre invitáljuk olvasóinkat. Összegyűjtöttük portálunk legolvasottabb írásait, aminek a segítségével felidézhetik, hogy milyen is volt a 2023-as esztendő. Vegye fel a múltbalátó szemüveget, és tartson velünk.

Év végéig minden nap egy-egy hónapot mutatunk be, egészen január elsejével bezárólag. Kategorizáltuk a legolvasottabb cikkeink listáját, hogy különbféle tartalmak közül válogathassunk. Nézzük meg, tehát mik történtek 2023 júniusában…

 

Helyi bulvár

Fotók - Felrobbantották Szombathelyen a színpadot Korda Gyuri bácsiék (képgalériával)

Nincs mese, a 2023-as év egyik legnagyobb szenzációja volt Gyuri bácsi nagy visszatérése. Fiatalok tömegei fújják kívülről a Reptér című slágerét, noha eredetileg 1981-ben jelent meg. A dal újrafeldolgozása páratlan sikert hozott a Korda házaspár számára, akik eddig sem tétlenkedtek, rendszeresen jártak fellépni, a Reptér berobbanása azonban a magyar popzene 2023-as élvonalába repítette őket. Így hát: portálunk legolvasottabb júniusi cikke Kordáék szombathelyi koncertje volt. Gyuri bácsiék a Szentivánéji Vigasságokra érkeztek hozzánk. Egy darabig úgy tűnt, hogy a vihar bizony betesz a szervezők munkájának és hiába minden, sajnos Szandi koncertje így is elmaradt, de Peter Srámek már fellépet, őt pedig követte a sztárpáros. A Reptér mellett elhangzottak olyan klasszikusok is,  mint a Mamma Maria vagy a Lady Carnevál.

 

Helyi közélet

Merkli Ferenc atya Rómába megy, Perger Gyula atya visszatér Szombathelyre

Sok olvasónkat érdekelték az Egyházmegyében történő változások, amelyekről júniusban számoltunk be először. Dr. Székely János megyéspüspök augusztus 1-jétől  rendelt el területi és személyi változásokat a Szombathelyi Egyházmegyében. Cikkünkben esett szó területi átrendezésről, helynöki kinevezésről, de részletesen megírtuk az Egyházmegyében zajló plébánosi, plébános-helyettesi és iskolalelkészi kinevezéseket is.

 

Helyi kék hírek

Emberölési kísérlet egy szombathelyi szakorvos ellen: itt tart a büntetőeljárás

Egy márciusban történt bűnügy került ismét a figyelem középpontjába júniusban, amikor meghosszabbították az előzetes letartóztatását annak a férfinak és nőnek, akiket azzal gyanúsítanak: az asszony férjét szombathelyi családi házukban meg akarták ölni. A 61 éves férfi súlyos sérüléseket szenvedett, azonban az elkövetés körülményeire figyelemmel akár halállal is végződhetett volna az esemény. Sokakat megdöbbentett márciusban a hír, amikor kiderült: egy közismert szombathelyi szakorvos a sértettje, pedagógus felesége pedig az egyik gyanúsítottja a büntetőeljárásnak.

 

Kigyulladt a ház, meghalt egy ember Vas vármegyében

Sajnos a június sem telt el tragédia nélkül Vasban. Rögtön a hónap elején kellet beszámolnunk Olvasóinknak egy Bajánsenyén történt, egy ember halálát okozó tűzesetről. Éjszaka keletkezett tűz egy családi házban Bajánsenyén, az Arany utcában. Információink szerint a tűz a 80 négyzetméteres ház konyhájában keletkezett, a tulajdonos pedig ekkor a szobában tartózkodott. A tüzet egy arra járó autós vette észre, aki értesítette a segélyhívót. A helyszínre a lenti, a zalaegerszegi, a szentgotthárdi, az őriszentpéteri, és a bajánsenyei tűzoltók érkeztek ki, akik eloltották a lángokat és egy gázpalackot is kihoztak az épületből. Információink szerint a ház tulajdonosa - egy 70 év körüli férfi -, aki egyedül élt, valószínűleg füstmérgezés következtében elhunyt az eset során, a helyszínre érkező mentők már nem tudták megmenteni az életét.

 

Helyi időjárás

Tornádó ért földet a Kőszegi-hegységnél

Portálunkon naponta szolgálunk Olvasóinknak időjárás jelentéssel, tájékoztatunk vészjelzések és komoly zivatarok alkalmával is. Az elmúlt évek szeszélyes időjárása a 2023-as évre is jellemző volt, júniusban egy igazán nem mindennapi időjárási jelenségről számoltunk be Olvasóinknak. A hónap elején elején nem moezociklonális tornádó ért földet a Kőszegi-hegységnél egy érkező zápor felhőzetéből. Károkról nem érkezett jelentés, valószínűleg nem lakott területen ért földet a tölcsér, valamint ennek erőssége valószínűleg EF0-ás volt , de a jelenség nagyon ritka, főleg a hegyvidéki részeken. Alig pár nappal korábban számoltunk be egy Rábapatynál kialakuló tubáról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában