Rum

2023.12.11. 20:32

Harmadik óvodai csoporttal és minibölcsődével bővültek

Átadták a település új minibölcsődéjét, amelyet Horváth István plébános szentelt meg. Az avatóünnepségen V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő, Beni Ferenc, Rum polgármestere és Varga Lászlóné, a Rumi Játékvár Óvoda és Minibölcsőde intézményvezetője mondott beszédet.

Tóth Judit

V. Németh Zsolt, Varga Lászlóné, Beni Ferenc

Forrás: Dudás Zsolt

Varga Lászlóné intézményvezető hangsúlyozta: szeptember elsejétől a Rumi Játékvár Óvoda harmadik csoporttal bővült, emellett elindult a mini bölcsőde is. Az intézmény Rumi Játékvár Óvoda és Mini Bölcsőde elnevezéssel, többcélú, közös igazgatású intézményként működik. -Áprilisban már tudtuk, hogy a mini bölcsődébe a gyermeklétszám betelt: hét kisgyermek kezdte meg a nevelési évet szeptembertől. Időközben a tárgyi eszközök beszerzése, a személyi feltételek biztosítása és az intézményi alapdokumentumok elkészítése is megtörtént, amiért köszönetet mondok a fenntartónak, Rum Község Önkormányzatának, a képviselő-testületnek, Beni Ferenc polgármester úrnak. 

V. Németh Zsolt államtitkár, a térség országgyűlési képviselője így fogalmazott: az óvoda ötvenről közel hetvenre bővülő létszáma, a kettő helyett három működő óvodai csoport és létrejövő hét bölcsődei férőhely a messziről jött ember számára talán csak számokat jelent, de a helyi családok számára sorsokat, életeket. Megszületett és megszületendő gyermekeket, munkaerőpiacra visszatérő szülőket, javuló életszínvonalat, színesedő közösségi életet, lehetőségeket, egyszóval: reményt. Hazánkban mostanra több, mint háromszor annyi településen érhető el bölcsődei ellátás, mint 2010-ben, 13 év alatt 90 százalékkal emelkedett a bölcsődei ellátást biztosító helyek száma, és jelenleg is mintegy 10 ezer férőhely kialakítása van folyamatban - tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában