Ünnepvárás

2023.12.03. 07:40

Hó fedte a kertet, az égősorokat – Szombaton újra megnyitott a balogunyomi Kurucz József karácsonyi meseháza - fotók

Negyedszerre nyitotta meg karácsonyi hangulatúra öltöztetett házát a balogunyomi Kurucz József. A Bem József utca 1.-ben minden van, ami mesebelivé teszi az ünnepvárást. Aki arra jár, biztosan rácsodálkozik a sok-sok színes-csillogós holmira.

Tóth Katalin

Forrás: Unger Tamás

Nem hiányoznak a korábbi évekből már megismert rénszarvasok, életnagyságú Mikulás és betlehem a Kisjézussal, Máriával, Józseffel, a pásztorokkal és a napkeleti bölcsekkel. A ház előtt megint feldíszített karácsonyfa áll.

Újdonság a díszes hátsó kapuról lógó, hőlégballonban utazó Mikulás, a Sorokpolányból érkezett fotófal, amelyre készítői mézeskalács-házikót, hóembert pingáltak. Forgó fenyőfa, kandeláberek, karácsonyi falut ábrázoló makettasztal is költözött a kertbe, hátul a halastó egy hónapra a pingvinek birodalmává vált.

Az ovisok karácsonyi dalokkal, mondókákkal készültek a szombat délutáni megnyitóra. Zakó Jenő jáki plébános kért áldást a betlehemre és a házra. A karácsonyi birodalomba egészen vízkeresztig várja a házigazda a látogatókat 16.30 és 20 óra között.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában