Jótékonyság

2023.12.28. 12:21

Jótékonysági fácánvadászat a Markusovszky Kórház gyermekosztályának javára

Az ország több helyszínen, köztük a vasi Répceszentgyörgyön rendeztek jótékonysági vadászatot december 27-én, szerdán. A vármegyénkben összegyűlt adomány értéke több mint egymillió forinttal meghaladja a tavalyit.

Cseh-Egyed Bernadett

Ferenczi Balázs, a vadászat házigazdája és Kondora Bálint, mint az Országos Jótékonysági Vadászat Vas Vármegyei nagykövete

Mintegy 7 millió 780 ezer forint gyűlt össze az Országos Jótékonysági Vadászat vasi programján a Markusovszky Kórház gyermekosztályának javára - tudtuk meg Kondora Bálinttól, az Országos Jótékonysági Vadászat Vas vármegyei nagykövetétől. Hozzátette: Az adomány idén több mint egy millió forinttal meghaladja a tavalyi felajánlás nagyságát. A vadászokhoz rengeteg civil támogató is csatlakozott, mely szintén hozzájárult a szép eredményhez.

A hagyományokhoz hűen az ország 43 helyszínén rendeztek fácánvadászatot december 27-én, Répceszentgyörgyön 350 előnevelt állatra vadászhattak a résztvevők, közülük 263 darabot sikerült terítékre hozni.

Az elmúlt tíz évben összesen 170 millió forint gyűlt össze, 286 új, modern eszközt vásároltak 23 kórházba, és több mint 150 ezer beteg gyerek gyógyulásához járult hozzá a széles körű karitatív akció.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában