vaol.hu podcast

2023.12.24. 13:53

Megnéztük, miről írt a Vas Népe 30 évvel ezelőtt, 1993. december 24-én

Gázos autót Vas útjain, balhé a hegyfalui téesznél, és persze boldog karácsonyt!

Vaol.hu

A Vas Népe ünnepi számának címlapján az olvasóknak egy havas képpel kívántak Boldog karácsonyt. 

Aztán:

A lap munkatársai karácsonyváró misén jártak, a riportot a 13-ik oldalon lehetett elolvasni. 

 A Vas Népe utánajárt annak, mi a helyzet a gázzal hajtott járművekkel. Megjegyezték: „A megye közútjain egyre több gázüzemű, cseppfolyós pébé gázüzemű gépkocsik közlekedik. Korábban a hatóságok megbüntették azokat, akik ilyen üzemanyaggal hajtották autójukat, immár miniszteri rendelet engedélyezi ezt. Vasban eddig nem történt tragédia.” 

Mozi … címmel jelent meg a Vas Megyei Moziüzemeltető Vállalat végelszámolásáról szóló hír. 

Megkérdezték, a Falcónak miért nem kell a Phare-segítség?

Hegyfalun felszámolják a téeszt – az ügyben ügyészségi vizsgálat is lesz. 

A belső oldalakon Horváth József pap, dr. Gyurácz Ferenc irodalomtörténész, Vincze Csaba építész írta meg véleményét a szeretetről. Akkor még volt glossza, Lakatos Ferenc pedig megrajzolta, miként képzeli el a mennyből az angyalt… 

A 5-ik oldalon Veseriadó címmel olvashatunk kolumnányi riportot a művesekezelésről. Ugyancsak oldalas írásban tudósítanak a vajdasági karácsonyi készülődésről. Helyzetkép délről. Koltai Róbert színész, rendező ez oldalnyi interjút adott a lapnak. Az irodalmi-művészeti oldalon kapott helyet a novella, a vers, a vasi gyerekekre gondolva, gyermekoldallal jelentkeztek. 

Karácsony alkalmával jelentek meg írások a személyes sorsokról, a Betlehemről.  

A hirdetés! Kellemes karácsonyt kívánt a Vasi CB Tehertaxi, a gencsapáti kisáruház, valamint a Szombathelyi Távőszolgáltató Kft. is. A nagy sikerre való tekintettel, december 29-én, a kaszinóban megismétlik a Jhonson Man Show-t. Lesz látvány, tánc, erotika a magyar Chip and Dael fiúktól.  

A sportoldalon megtudhattuk, kik voltak 1993 legjobb magyar sportolói. Hárman, háromféleképpen címmel kerestek meg a Körmendből, az SZSE-ből, és a Falcóból egy-egy távolabbról, idegenből ide csöppent játékossal ejtettek sót a beilleszkedésről, a barátságról, az ünnepről, az életükről, a kosárlabdáról.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában