Szentmise

2023.12.25. 19:02

Nagy ajándékot kapott a világ – Dr. Székely János megyés püspök ma ünnepi szentmisét celebrált a szombathelyi Székesegyházban

A szombathelyi Székesegyházban celebrált mai szentmisén dr. Székely János arra hívta fel a figyelmet, hogy a karácsony lényege nem az ajándékokban van; nem is egyszerűen a családban meghitten együtt töltött időben. Hanem abban, hogy ez a sokszor annyira sötét, megsebzett világ egy végtelenül nagy ajándékot kapott odafentről, olyan fényességet, ami minden sötétségnél erősebb.

Merklin Tímea

Forrás: martinus.hu

- Maga az élő Isten jött közénk kicsi gyermekként, aki alkotta a világmindenséget. Át akarta ölelni a világot, emberi szívvel akart szeretni, mert fontosak vagyunk neki. Oda akarta adni értünk az életét – mondta a megyés püspök a szentmisén, majd azt is elmesélte, hogy 3,5 éven át Betlehemben tanult, és rengeteg időt töltött abban a kis barlangistállóban, ahol az Úrjézus született. 

- Ahogy ott imádkoztunk, térdeltünk, lassan szinte magam előtt láttam a kicsiny gyermeket. egyre világosabb lett számomra, hogy talán az Úristen azért akart emberré lenni – gyenge gyermekként -, hogy végre megértsük: semmi mást nem akart, mint önmagát nekünk adni. Hogy végre merjük őt a karunkba venni és átölelni. 

Dr. Székely János kifejtette: mi, emberek néha olyan bonyolultak vagyunk, tele aggodalommal, görcsökkel, hátsó gondolatokkal. Az Isten végtelenül egyszerű, olyan, mint egy kicsiny gyermek. A megyés püspök arra kérte a híveket, hogy fogadjuk be a karácsony nagy ajándékát, nyissuk ki a szívünket az Ég felé, mert értünk született.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában