Értékmentő feladat

2023.12.11. 16:42

Szakmai segítséget nyújtana a Vasvár Népfőiskola a tájházaknak

Pogács Mónika

Vas Vármegye gazdag tájházi értékekben

Forrás: Vasvár Népfőiskola

A Vasvár Népfőiskola értékmentő feladatának tett eleget, amikor munkatársai a régióban található tájházakat keresték fel, hogy szakmai segítséget ajánljanak fel számukra. A Tájházszövetség Nyugat-Dunántúli régiójának képviselője, Bihari Ádám építész, valamint Kmellár Viktória néprajzos, a Vasi Skanzen vezetője, továbbá a Tájházigazgatóság Vas megyei referense, Horváth Tamás a Tájházak Útja pályázat munkatársa, valamint Drimmer Lászlóné, a Vasvári Népfőiskola munkatársa  négy vasi gyűjteményt keresett fel a közelmúltban. 

 A küldöttség Gencsapátiban, Cákon, Nemescsón és Szentpéterfán járt. Összegzésükben arról írtak: mindegyik helyszínen szépen gondozott gyűjteményeket találtak, és a kiállításokat szívvel-lélekkel kezelő házigazdák vendégszeretetét élvezhették. A látogatás egyik célja a szakmai és személyes kapcsolatépítés volt a gyűjtemények vezetőivel.  A szakemberek emellett szakmai segítséget is ajánlottak a fogadóhelyeken a tájházak működtetőinek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában