Mozgalmas rendezvény

2023.12.03. 07:00

Szakmák show-ja - Pályaorientációs nap a középiskolai kínálatról Őriszentpéteren

Negyedik alkalommal szervezett pályaorientációs napot a bázisintézményként működő Őriszentpéteri Általános Iskola. A mozgalmas rendezvénynek az aula adott helyet, a tanulók a pályaválasztásról, a képzési kínálatról tájékozódhattak az eseményen.

Tóth Judit

Tizenhárom szakma titkairól kaptak tájékoztatást az általános iskolások

Forrás: VN

A pályaorientációs napon bemutatkoztak a térség – kiemelten Körmend és Szentgotthárd – középiskolái, valamint Szombathely kollégiumai. A középiskolákon túl a régió vállalkozóinak közreműködésével és a közelben tevékenykedő munkahelyek segítségével tizenhárom szakmával (keramikus, erdész, fodrász, rendőr, mentőtiszt, autófényező, kárpitos, asztalos, gépész, cukrász, szakács, informatikai technikus, gépi forgácsoló) ismerkedhettek meg testközelből a diákok. A gyerekek érdeklődve, aktívan és tevékenyen próbáltak információkat gyűjteni a különböző szakmákról, valamint a továbbtanulási lehetőségekről. A szakmák képviselői megelégedésüknek hangot adva ígéretet tettek, hogy jövőre újra részt vesznek a rendezvényen, ezzel is hozzájárulva az őrségi gyerekek ismereteinek bővítéséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában