Védelem

2023.12.13. 19:03

Szoboravatás és komfortjavító beruházás Szentgotthárdon

Szent Flórián szobor leleplezésére és megszentelésére, valamint az épületben történt felújítás átadására került sor a Szentgotthárdi Katasztrófavédelmi Őrsön.

Tóth Judit

A Szentgotthárdi Katasztrófavédelmi Őrs az Opel Szentgotthárd Autóipari Kft. telephelyén belül helyezkedik el. A cég az idei évben támogatta a Szentgotthárdi Katasztrófavédelmi Őrsön szolgálatot ellátó tűzoltókat annak érdekében, hogy elhelyezésük, a laktanyai körülmények a kor elvárásainak megfelelőek legyenek, emelve ezzel a szolgálatban eltöltött órák színvonalát. Az autóipari cég komfortjavító beruházása a vizesblokkok, hálókörülmények javításán túl a nyílászárók cseréjét is érintette.
A felújítások átadása alkalmából, valamint az együttműködés szimbólumaként egy Szent Flórián szobrot helyeztek el az őrs közösségi terében. Az ünnepi eseményen részt vett Mesics Olívia gyárigazgató, Pintér Szabolcs műszaki igazgató, Huszár Gábor, Szentgotthárd város polgármestere, Dr. Bognár Balázs tűzoltó dandártábornok, a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Dénes Károly tűzoltó alezredes, a Körmendi Katasztrófavédelmi Kirendeltség kirendeltségvezetője, Németh Péter tűzoltó őrnagy, a Körmendi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltóparancsnoka és Balázs Zsolt tűzoltó alezredes, a Szentgotthárdi Katasztrófavédelmi Őrs parancsnoka, valamint a szolgálatban lévő állomány. 

Dénes Károly tűzoltó alezredes köszönetet mondott az autógyár vezetésének a felújítás támogatásáért, majd felkérte Mesics Olívia gyárigazgatót és Huszár Gábor polgármestert a szobor leleplezésére. Zárásként Bodorkós Imre plébános felszentelte a Szent Flórián szobrot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában