Karácsonyi hangulat

2023.12.22. 12:30

Zsíros kenyér, kocsonyaparti, forralt borozás – hétfőtől szombatig benépesül este a vépi városháza előtti tér

Tóth Katalin

Fotó: Tóth Kata

Hétfőn a hivatalban dolgozók és a képviselők kínálták a gusztusosan tálalt zsíros kenyeret, hozzá a forralt bort és a meleg teát a Fő téri nádtetős pavilon pultjánál. Kedden a Nefelejcs Nyugdíjas Klub és a Karitász vépi csoportja váltotta őket töpörtyűkrémes, májpástétomos, zsíros deszkával és mennyei házi sütikkel.

Forrás: Tóth Kata

Szerdán sem maradtak vendéglátás nélkül a vépiek: bő félóra alatt 150 adag kocsonya fogyott – ki helyben fogyasztotta el a sörasztaloknál, ki otthon. A készítést és kínálást Dömötör Gábor, Horváth Péter, Kovács Péter, Kóbor Attila, Mógor Győzőné, Pados Róbert és Török Sándor vállalták. Aznap a Tegyünk Együtt Vépért (TEVE) Egyesület tagjai szolgálták ki a beszélgető-teázó-borozó embereket. 

Fotó: Tóth Kata

A Nagy-, a Pócza- és a Gyenei-család volt a csütörtöki házigazda – a megkent kenyereken, forró italokon kívül ők is készültek mézeskaláccsal, szaloncukorral, pogácsával, sportszelet-sütivel. Pénteken a Vép-Bozzai ÖTE és a Geomé folytatják, szombaton a Vépi Labdarúgó Öregfiúk zárják a sort. Aki csak egy órácskát a helyszínen tölt, az az összetartozás érzését viszi haza magával.

Forrás: Tóth Kata


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában