Nagygenerál

2024.01.05. 20:56

2024 első harmadában már 140 km/órás sebességgel járhatnak a vonatok az 1-es fővonalon Győr és Budapest között

Az év elejére várhatóan biztosítottá válik az eredeti 140 km/órás sebesség a MÁV 1-es számú Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalán, a Biatorbágy és Szárliget közötti szakasz felújításával - tájékoztatta a Kemmát a MÁV-Start.

Vaol.hu

Forrás: MW-archív

A közlemény szerint 2024 tavaszán az utómunkálatokat is elvégzik a tavaly év végén felújított szakaszon, ami már az időjárási viszonyokhoz való hozzáigazítást jelenti. Többek közt vágány- és váltószabályozásokat, ágyazatpótlást, illetve sínfeszültség-feloldást, a felsővezeték feszességének a beállítását. „Mindez azonban kényelmetlenséggel már nem jár az utasoknak” – olvasható a MÁV közleményében.

Mint ismert, tavaly decemberben elkészült az említett szakasz felújítása. A projekt jelentőségét az adja, hogy a Budapest–Győr–Hegyeshalom vonal hazánk legforgalmasabb vasúti pályája, amelyen félóránként és irányonként elhalad egy-egy InterCity Szombathelyre, Sopronba, illetve Railjet Bécsbe és tovább Nyugat-Európába. Mindeközben pedig járnak a személyvonatok is a győri, tatabányai, oroszlányi és a budapesti előváros összekapcsolódásaként. A tehervonatok jelentős többsége is ezen a pályán közlekedik, megteremtve a kapcsolatot nyugat és kelet között - közölte a Kemma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában