Helyi közélet

2024.01.16. 20:04

Alpha-kurzust indítottak a reformátusok

2024 januárjától 11 alkalmas sorozatot, úgynevezett Alpha-kurzust indított a kőszegi református egyházközség. Az alfától, az alapoktól indulnak, és a keresztyénséggel kapcsolatos kérdésekre kaphatnak választ a csatlakozók.

Vaol.hu

Minden Alpha-est finom falatokkal indul, majd a gyülekező után egy-egy előadás hangzik el, amit kisebb körben csoportokban beszélgetés követ. Ez alkalmat ad az ismerkedésre, a témához kapcsolódó vélemények, tapasztalatok, kérdések összevetésére. Az Alpha-kurzus témái egymásra épülő sorozatot alkotnak, ezek közül néhány téma: Csak ennyi az élet? A keresztyénség hamis, unalmas, elavult? Kicsoda Jézus? Miért halt meg? Hogyan olvassam a Bibliát? Hogyan imádkozzak? Hogyan vezet Isten? Ki a Szentlélek? Hogyan állhatok ellen a Gonosznak? Isten ma is gyógyít? Mi az Egyház? Az első Alpha egy londoni anglikán közösségből indult, több mint negyven évvel ezelőtt. Azóta világszerte közel 22 millió ember vett részt rajta. Magyarországon több református gyülekezet is szervez Alpha-sorozatokat. Az alkalmakat a református templom Csillagtermében tartják keddenként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában