Adomány

2024.01.26. 07:00

Az ELTE szombathelyi hallgatói segítenek - A gólyabáli tombolából származó bevételt jótékony célra ajánlották fel

Az ELTE SEK hallgatói önkormányzata a gólyabáli tombolából származó bevételt – 283 ezer forintot – az idén is a PontMás Vas Megyei Autista Gyermekekért Alapítványnak ajánlotta fel. Tegnap volt az átadó.

Gáspár Eszter

Átadó. Bárdosi Emőke, Rumi Edina, Pohánka Edit, Lenkai Nóra, Makrai Csaba, Éder Gábor István

Forrás: Cseh Gábor

A Savaria Egyetemi Központ küldetésének tekinti, hogy tudatosítsa az ELTE szombathelyi hallgatóiban a társadalmi felelősségvállalás fontosságát. A segítéSEK projektben nem csak pénzt ajánlanak fel: a hallgatók gyermekotthonban élőket korrepetálnak, kórházban lévő beteg gyerekeknek is segítenek a tanulásban. Lenkai Nóra rektori biztos kiemelte: fontosnak tartja, hogy minden évben adakozzanak, és elismerését fejezte ki az ELTE SEK diákjainak, akik minden évben a saját pénzükből jótékonysági célra is szánnak. Az idén a hallgatók választása a PontMás Vas Megyei Autista Gyermekekért Alapítványra esett. Az alapítvány 2015-ös megalakulása óta elkötelezett támogatója az autizmussal élő gyermekeknek és családjaiknak egyaránt. Pohánka Edit kuratóriumi elnök elmondta: – Eszközök beszerzésével, szülőklubok szervezésével azokat a vasi intézményeket is támogatjuk, ahol az autizmussal érintett gyerkőcöket fejlesztik. Ilyen például az Aranyhíd EGYMI.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában