Közlemény

2024.01.25. 11:58

Balhé a szombathelyi Fő téren: húsklopfolóval és sodrófával estek egymásnak - vádemelési javaslat a garázdák ellen

A szombathelyi rendőrök befejezték a csoportosan, a köznyugalmat súlyosan megzavarva és felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt indult eljárás vizsgálatát.

Vaol.hu

Forrás: Police.hu

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a főkapitányságra 2023. október 17-én délelőtt érkezett bejelentés, hogy Szombathelyen, a Fő téren többen összeverekedtek. Ezt követően az egyenruhások négy férfit és egy nőt állítottak elő a Szombathelyi Rendőrkapitányságra, akik megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy szóváltást követően bántalmazták egymást. Az elkövetéshez gázspray-t és különböző konyhai eszközöket – sodrófát, húsklopfolót – is használtak a garázdák - írja a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság hivatalos oldalán

Az eljárás során a rendőrök az ötfős társasághoz tartozó két férfit további bűncselekmények elkövetésével is gyanúsítanak. Egyikük 2023. október 14-én a Fő téren egy férfit, másikuk pedig egy nőt bántalmazott. Míg 2023 júniusában a szombathelyi Gayer parkban egy férfit vertek meg harmadik társukkal.

A szombathelyi vizsgálók a büntetőeljárást befejezték, az iratokat vádemelési javaslattal megküldték az ügyészségnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában