Közgyűlés

2024.01.25. 11:41

Hamarosan kezdődhet a Brenner-villa felújítása

A Brenner-villánál várható fejleményekről dr. Melega Miklós képviselő (Fidesz-KDNP) adott tájékoztatást a közgyűlés csütörtöki ülésén.

Tömböly Ágnes

Forrás: Cseh Gábor

Február végén, március elején várható, hogy elkezdődik a Brenner-villa felújítása - jelentette be dr. Melega Miklós képviselő a közgyűlés csütörtöki ülésén. 

Ismert, Boldog Brenner János szülőházát tavaly a Szombathelyi Egyházmegye 100 millió forintért vásárolta meg. A villaépülettel kapcsolatos fejlesztési és hasznosítási tervekről dr. Székely János megyés püspök beszélt sajtótájékoztatón tavaly októberben.

Dr. Melega Miklós tájékoztatójából most megtudtuk: első körben inkább bontási munkák fognak látszani, hiszen az elmúlt években beázott, kifagyott részeket előbb el kell távolítani. Ezután falazzák újra ezeket az épületrészeket, hogy ismét - várhatóan még az idei évben - tetőzet kerülhessen az ingatlanra. 

A 80-as években a felújítás során változtak az épület arányai, a beruházás során viszont visszaállítanák a korhű állapotot, így a belső terekben a mintegy négyméteres belmagasságot - erről is beszélt dr. Melega Miklós. 


 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában