Madárbarát Kör

2024.01.23. 09:00

Ismét madarakat gyűrűztek Váton: zöldikék, cinegék, verebek is akadtak a hálóba

A decemberi madárgyűrűzési bemutató sikerén felbuzdulva újra gyűrűzésre várták a madarak iránt érdeklődőket Váton a Madárbarát Kör tagjai.

Polgár Patrícia

Nagy érdeklődés mellett dolgoztak a Madárbarát Kör tagjai

Forrás: Bakler-Szigeti Ibolya

Az újabb madárgyűrűzési bemutatót szombaton, a kör ugyanazon etetőjénél tartották meg, mint az előző alkalommal. Bakler-Szigeti Ibolya, a kör alapítója elmondta: ezúttal arra voltak kíváncsiak, hogy közel egy hónap elteltével mennyivel változik a madárállomány összetétele, illetve hány darab, már meggyűrűzött madarat fognak vissza. 

A nap során végül 109 madarat gyűrűztek meg, többségében zöldikéket, széncinegéket és mezei verebeket, de a madárbarátok hálójába akadtak még kék cinegék, tengelicek, süvöltők, csízek és egyegy vörösbegy, valamint erdei és fenyőpinty. Az előző alkalomról öt példány cinkét fogtak vissza. A kör tagjai és az érdeklődők bár meg nem fogták őket, ezúttal kékes rétihéját, hollót, egerészölyvet, vörös vércsét, nagy őrgébicset, nagy liliket, karvalyt, szajkót, fenyő-, fekete- és léprigót, kenderikét, házi verebet, meggyvágót, közép- és nagy fakopáncsot is láthattak. A gyűrűzést ezúttal is Kovács Patrik madárgyűrűző és Somogyi Csaba terepmadarász vezette, nagy érdeklődés, közel negyvenes létszám mellett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában