Világjárvány

2024.01.05. 18:03

Négy éve ezen a napon jelentették be a koronavírus-járvány jelenlétét

A kínai hatóságok négy éve ezen a napon, január 5-én jelentették be a koronavírus-járvány jelenlétét, amit ugyan 2019 végén mutattak ki először, de a kínai kormány hetek múlva lépett vele a nyilvánosság elé. Napokkal később minden kontinensen azonosították.

Vaol.hu

A Covid19-világjárványt a SARS-CoV-2 vírus okozta, Covid19 elnevezésű betegséggel fertőző pandémia. Az első eseteket 2019 decemberében fedezték fel a kínai Vuhan városában. A járványt 2020. március 11-én az Egészségügyi Világszervezet (WHO) világjárvánnyá nyilvánította. Innentől élt velünk évekig a maszk használata. 

A sebészi arcmaszkok használata meggátolhatja tünetes betegek esetén a koronavírus és az influenzavírus emberről emberre történő átvitelét – derült ki 2020 áprilisában a Nature folyóiratban publikált kutatásból. A vizsgálat során 246 résztvevő bevonásával tesztelték az arcmaszkok szűrőképességét.

Az ez idő alatt készült fotókon világszerte mindenki maszkban látható, a képek speciális kordokumentumokká váltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában