Helyi közélet

2024.01.29. 20:30

Nemzetiségi szószóló fóruma

A Szlovén Nemzetiségi Önkormányzat meghívására Kissné Köles Erika szlovén nemzetiségi szószóló fórumon értékelte az eredményeket és egyeztetett a tervekről.

Tóth Judit

Kisné Köles Erika kiemelte: 65 millió forintból megújul a rábatótfalui kultúrház. Elhangzott: a Magyarország Kormánya által támogatott Szlovén Rába-vidék Térségfejlesztési Program nagy jelentőséggel bír. A szószóló hangsúlyozta az idei június 9-ei nemzetiségi választásokon való részvétel fontosságát is. Holecz Károly, az Országos Szlovén Önkormányzat elnöke a 2022. évi népszámlálás kedvező eredményére utalt, majd a sikerek közt említette a felsőszölnöki malom és az apátistvánfalvi szeszfőzde megvételét, és a Rába-vidéki keresztút létrehozását. Utóbbi projektben egyegy filmet készíttettek minden Rába-vidéki szlovén település gasztronómiájáról. A Rábatótfalut bemutató alkotást a megjelentek meg is tekinthették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában