Még egy hónap

2024.01.09. 14:00

Nyakig a vizsgaidőszakban - Az év végi bulizással párhuzamosan sokat kellett tanulni

Az ó- és újév fordulója a meghitt karácsonyozás és a szilveszteri bulizás mellett sok fiatal felnőtt számára intenzív tanulással telik, ugyanis alig egy héttel a szenteste előtt megkezdődött – és még közel egy hónapon át tart – az egyetemi vizsgaidőszak. Ezzel párhuzamosan a középiskolások számára is fontos dátum érkezett el: a múlt hónap végétől beadhatók a felvételik az egyetemi képzésekre.

Polgár Patrícia

Török Balázs történelem szakon vizsgázott

Forrás: Szendi Péter

Az ELTE Savaria Egyetemi Központjában (SEK) december 18-án kezdődött el a vizsgaidőszak, a hallgatók egészen február 3-áig jelentkezhetnek a tárgyak abszolválásához szükséges megmérettetésekre. Szombathelyen ezekben a hetekben közel 2200 hallgató vizsgázik a különböző tárgyakból – tájékoztatott Lenkai Nóra, az ELTE SEK rektori biztosa, aki azt is hozzátette, a vizsgákat követően néhány napos pihenő vár a diákokra, a szorgalmi időszak ugyanis február 12-én veszi kezdetét az ELTE szombathelyi központjában. Az egyetemen tett látogatásunkkor történelemtanár szakos hallgatók várakoztak az intézmény folyosóján a vizsgájukra. A soproni Török Balázstól megtudtuk: a mester szakra épülő történelem rövid ciklusú tanárképzésen vesz részt jelenleg a szombathelyi egyetemen, mellette párhuzamosan Budapesten végez doktori iskolát. 

– Ez a vizsgaidőszak így különösen eseménydús a számomra. Szerintem az egész kulcsa az, hogy az ember hogyan tudja beosztani a tananyag feldolgozására szánt időt – nyilatkozta, majd hozzátette: hétfőn éppen a történelemtanítás elméletéből vizsgázott, izgalommal várakozott a tudáspróbára. Lenkai Nóra arról is tájékoztatott: a vizsgákkal párhuzamosan megindult az egyetemi felvételi időszak is. Az egyetemi központ honlapján december 22-én tették közzé a felvételi tájékoztatót. A meghirdetett képzésekről a leendő hallgatók a weboldalon tájékozódhatnak – az ismertetőből kiderül: a Savaria Egyetemi Központ öt felsőoktatási szakképzést, húsz alapképzést, 17 osztatlan tanárképzést (82 párosításban), 17 rövid ciklusú két féléves tanári mesterképzést és hat diszciplináris mesterképzést kínálnak a hallgatóknak. Azok számára, akik még ismerkednének az intézménynyel, január 24-én, továbbá február 7-én tartanak nyílt napot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában