És ezzel nincs vége

2024.01.23. 19:56

Öt kisbabát hozott tavaly a gólya Őrimagyarósdra, erre nem mostanában volt példa - fotók

Az elmúlt évben három kisfiú és két kislány született a településen, ilyen bő gyermekáldásra az 1990-es évek közepe óta nem volt példa. A fiús anyukák láttak vendégül bennünket, akik "elsőgyermekes" tapasztalataikat mesélték el. Úgy tűnik, továbbra is jó a csillagok állása a falu felett, ugyanis újabb helyi anyuka vár kisfiút február végére.

Tóth Judit

Fotó: Szendi Péter

Őrimagyarósd kicsi falu, lakossága a legfrissebb felmérések szerint 212 fő. 

-Tavaly öt kisbabával gyarapodott a falu, rég volt már ilyen - tudtuk meg Péter-Kovács Kitti polgármestertől, aki első volt a sorban: tavaly július 28-án - a kiírt dátumnál két héttel korábban - hozta világra Áront. - Szombathelyen szültem, apás szülés volt, utólag azt mondom, nem volt vészes. A kisfiam eleinte hasfájós volt, de szerencsére, ez három hónapos korára elmúlt. Most nyugodt baba, szinte átalussza az éjszakákat. Jön a foga, így előfordul, hogy nyűgös egy picit, de ezt leszámítva nagyon jó fiú - tette hozzá az anyuka, aki terhessége alatt mindvégig ellátta a polgármesteri teendőket és most is dolgozik.

Kovácsné Péter Franciskának is kisfia született szeptember 8-án, ő ráhúzott, eredetileg ugyanis augusztus 28-ára volt kiírva. Nem indult meg a szülés, így gyermeke, Olivér Zoltán - aki második nevét a nagypapájáról kapta - császármetszéssel jött világra. -A babám anyatejes, több mindenre volt érzékeny, így kezdetben hasfájás nehezítette a mindennapokat. A táplálkozásomra odafigyelek, most már nincs probléma, Olivér kiegyensúlyozott kisfiú és rendesen alszik. A magyarósdi gyerekek mind ilyenek - fűzte hozzá Franciska mosolyogva. 

Horváth-Bertai Alexandra szintén császármetszéssel szült szeptember 19-én. -Farfekvéses és nagy volt a baba, ezért nem volt választás - mesélte az édesanya, aki jobb gyermeket nem is kívánhatna magának. Soma eszik, alszik, maga állította be a napirendjét. Szandi szervező az Őrimagyarósdért Egyesületben, több programot segített tető alá hozni az elmúlt hónapokban, babája mellett is aktívan tevékenykedett.         

A három kisfiún kívül két kislány született tavaly Őrimagyarósdon. Ezzel azonban nem ért véget az örömteli események sora: Erhardt-Bertai Anett február 27-ére várja kisfiát, Olivért, akinek nevét édesapja választotta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában