Fejlesztés

2024.01.26. 09:00

Startra kész: új rendelők, új gyerekorvosok Sárváron

Elkészültek az új gyermekorvosi rendelők az egykori tüdőgondozó helyén. A frissen felújított – néhány hét múlva belakható – épületet a városvezetőkkel együtt Sárvár két új gyermekorvosa, dr. Izer Ildikó és dr. Palatka János is megtekintette.

Polgár Patrícia

Forrás: VN

A felújítás a TOP Plusz programban, állami és uniós társfinanszírozásban valósulhatott meg, 200 millió forint vissza nem térítendő támogatásból. A volt tüdőgondozó utcafronti épületrészében két gyermekorvosi rendelőt és a hozzájuk tartozó funkcionális helyiségeket, valamint pelenkázót és betegvárót alakítottak ki, újítottak fel. Az udvarban babakocsi- és kerékpártároló, akadálymentes parkoló és akadálymentesített rámpa készült. Aki gépkocsival érkezik, a Dévai Bíró Mátyás utcában tud majd parkolni. 

– Év közben a szülők és a mi részünkről is volt egyfajta pánikhangulat, amíg nem tudtuk, hogy a gyermekorvosok kérdését hogyan fogjuk megoldani. Most már biztosan van két új gyermekorvosunk, akik az előző munkahelyükön még helyettesítést látnak el, de a kötelezően megadott rendelési órákat itt töltik. Hozzájuk három asszisztenst fogunk rendelni, munkájuk segítésére – mondta el Kondora István polgármester a bejáráson. Dr. Palatka János a modernizált rendelőépületet méltatta. Dr. Izer Ildikó elmondta: január 27-én áll munkába Sárváron, ám a felmondási ideje Bükön június 30-áig tart. Nehéz időszakra készül, mindenkitől türelmet kér. Kiemelte azt is: hosszú távra tervez Sárváron.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában