Oktatás

2024.01.29. 16:55

Summa cum laude minősítéssel védte meg PhD disszertációját Purnima Chakravarty a Savaria Műszaki Intézet doktorandusza

Purnima az első PhD hallgató, aki a Savaria Műszaki Intézet témavezetése által ilyen kimagasló eredményt ért el az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Doktori iskolájában - írja a https://www.szombathelyigepesz.hu/.

Vaol.hu

Forrás: https://www.szombathelyigepesz.hu/

Az indiai származású Purnima Chakravarty 2019-ben kezdte el a PhD tanulmányait a Stipendium Hungaricum program keretében. A munkáját az ELTE Fizika Doktori Iskolában végezte Prof. Dr. Sidor Jurij, DSc témavetése alatt. 2023 nyarán befejezte PhD tanulmányait és benyújtotta PhD munkáját a doktori Iskolának. A védést december 22-re tűzték ki. Négy év során számos tudományos publikációt írt magas rangú nemzetközi folyóiratokban. A munkásságát prezentálta hazai és nemzetközi konferenciákon Romániában, Horvátországban és Ausztriában.

A tanulmányai mellett, Purnima aktívan bekapcsolódott a Savaria Műszaki Intézet életébe. Segített témavezetőjének az angol nyelvű BSc és MSc kurzusok oktatásában az itt töltött 3 év során. Szeptember óta, tudományos munkatársként dolgozott az intézetben és részesült a „Biztonságkritikus nemzeti szolgáltatások és ipari infrastruktúrák védelme kiberbiztonsági, technológiai és szabályozási eszközökkel” című kutatási projekt megvalósításában. Ezen kívül, sok barátot szerzett az intézetben és az intézeten kívül is, mivel végtelenül pozitív hozzáállása volt a kihívásokkal szemben. Témavezetője, Prof. Dr. Sidor Jurij, DSc, a védésen elmondta „Purnima a legoptimistább PhD hallgató, akivel valaha találkoztam. Soha nem adja fel, még a legnehezebb helyzetben sem.”

A Savaria Műszaki Intézet számára ez egy nagy siker, mivel az Intézet oktatói által vezetett első külföldi fiatal kutató nem csak sikeresen védte meg a munkáját, hanem tudta implementálni a PhD alatt szerzett tapasztalatait a Tématerületi Kiválósági Projekt keretében is.

A Savaria Műszaki Intézet sok síkert kíván Purnimának a további karrierében.

Purnima Chakravarty témavezetője: professzor dr. Sidor Jurij.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában